Tuesday, June 22, 2010

this year muvie..

now its end of June, mmg banyak muvi yang da ditengok dengan bermacam2 orang. kt cni I post the best muvie that i've seen so far. by ranking (my ranking) tau bukan by time.

karate kid. two thumbs up antara cerita yg memang aku tunggu lepas tgk preview dia. jaden smith mmg best. jackie chan mmg my all time favourite hero. citer ni tgk kt GSC Alamanda. tgk plak ngan kawan2 (masa mini reunion yg sgt bersejarah). kalo tgk sekali lg pun sanggup.

sipnosis: dre parker (jaden smith) pindah ke china. & jadi mangsa buli. so Jackie Chan ajar dia utk masuk tournament. dia menang dan x kena buli lagi. tambah lg sorg hero aku (pas ayah dia will smith)

Ip man (bukan I.P .man) cerita epik ckit ler. ip man ni tok guru Bruce Lee. citer ni sambungan Ip Man 1. dia pindah ke hongkong and nk bukak pusat kungfu. tp ada la cabaran2. citer ni more kpd mempertahankan culture china la. klimaks dia, sorg mat salleh hina kungfu cina & org cina. so sorg tok guru kungfu 2 lawan dan mati. so Ip man nk balas dendam. akhirnya dia menang...eeh minggu ni supposed Ip Man 3 kuar, tp kt GSC je kot. TGV xde..alamakss..



how to train your dragon. mmg animation yang aku tunggu (pun lepas tgk preview die) mmg best. kalo 3D lg best kot. kish persahabatan antara Hiccups ngan Toothless (night fury yg ditakuti oleh orang).

dzuli

No comments:

Post a Comment