Monday, June 28, 2010

we move to kulim..finally....

26 julai 2010
-last day kami kt felda ijok yg bersejarah ni...abah dah pencen at the age of 55 years old. km terima jer keputusan abah memandangkan kami semua dah kerja and ada duit sendiri. tinggal cik najah sorg je..2 pon dia ada allowance matrix.
- i think monetary proble, InsyaAllah solve, mybe x senang sgt, tp x ssh sgt mcm kami kecik2 dl..
- Felda ni mmg da jd darah daging kami adik beradik. more than 20 years km dibesarkan kt dlm Felda..n Ijok will be the last...

7.45 am
-dr ipoh, aku terus cargas ke ijok..sayu jgk tgk jalan2 yg mungkin aku dah xkan lalu lagi...(memandangkan aku pun ada niat nk migrate p oversea (eceh2)
- smpai umah dlm kol 10.00..dah ramai kawan2 mak kt rumah.
-tgh tunggu lorry, barang2 pon da abis masuk dlm kotak2. aku da mati kutu, x tau nk wat apa. mengantuk 2 mmg da x ble dipisahkan dr bijik mata..hehee


rumah felda..last... sedih jgk....

10.30 pm
-cargas p Desa Aman( our new home) memandangkan my sis and my bro da ada kt cna. p lepak kt cna ok gak...
- amik gambar2 umah...salam kawan2 mak...

11.45 pm
-sampai desa Aman, mak njang pon da ada.. lepak2 bukak gebang ngan kak cik memandangkan dt sbln x jupe cake boss sorg 2.
-tggu mak yg lorry sampai2..

2.00pm
- rombongan cik kiah felda ijok pon sampai. terima kasih banyak2 kt warga felda ijok yg banyak sgt tolong kami.. from now on...current city:kulim..so saya org kedah...
- kami wat makan2 kt umah( housewarming la kunun)..i2 pon depa yg masak.
mak &kawan2 mak yg banyak membantu

3.00 pm
-rombongan besurai..so acara mengemas rumah la..kesian tgk abah. x berenti2...
- rumah idaman abah hampir2 jd kenyataan..mmg nmpak abah all out..perabot ngan accecories (lampu, kitchen cabinet) pehh..x bole blah
-tapi pkir its his time pas 30 thn besusah payah keje utk besarkan kami
- aku rasa sedih plak kalo x bleh bg kt abah atleast 100-200 sebln...
-hopefully ble la bg kt abah at least Rm 100, busuk2 pon RM 50 kt mak wat beli baju...

8.30 pm
-sbb family da berkumpul semua, km nk kua dinner. mula2 nk p Juru, tp abah x larat, so km p Mutiara junjung Kulim..
-hampehh..lembab x ingat...(next time x de da la dtg cni)
-mknn bole thn la sodap..tp sbb lembab, reject sehh..

so...hari pertama officially at desa aman passed by..Hopefully mak and abah enjoy their retire life...jadi org yg beriman..masa2 yg tinggal digunakan utk loving each other N beribadah..amin...



dzuli

No comments:

Post a Comment