Friday, July 9, 2010

nasi ganja,mee kicap, ipoh mali

ni la rupe nasi ganja. dah kacau2 baru ingt nk amik gambar

dah setahun lebih aku dok ipoh upenye..nak kata explore banyak tu x la...tapi trademark &landmark ipoh ni da banyak tau kot.

nasi ganja: hehe ipoh mari. nasi ganja ni nasi kt kedai mamak+ kedai cina. kira 1 malaysia la..nasi lauk ayam goreng yg special, kuah kari ngan acar timun. ayam dia memang best. terbaekk. air plak kita oder dr org cina (kalo mak abah aku gerenti xnk makan tempat cmni heehe.. selama ni baru 2x la aku makan kt cni sbb dlm town (malas nk p sbb sesak) n sebab tempat ni kecik, orang mesti ramai punyer.




mee kicap: aku x pnh makan pon dan x terasa pun nk makan hehe..tapi cik tun ajak aku round2 cari kedai mee kicap terbaek kat Ipoh. aku rasa mee kicap ni mee kuah kicap pedas kot.

mee kicap terbaek 2 bkn yang signboard kuning 2, tapi belakang dia.

ipoh mali.
selalu aku drive, so cmno aku nak aku nak amik gamba. masa ni baru ingat kalo ada SLR kan best (lari tajuk hahaha). pekan ipoh ni cm pekan lama. banyak bangunan2 lama, kedai2 cina lama. oldtown la..ada satu part aku rasa cm aku kt pudu haha..
aku ingat VC ipoh mali, dlm TV nmpk sangat unik.
pekan lama ipoh. gambar snap dari dalam keter. thats why banyak gamba keter dr bangunan.

yang special kt ipoh:

1. food mmg heaven. ada masakan cina halal (hainan chiken rice), nasi wangey, nasi kandar mat perak. kalo utk tea time bole p padang polo pekena laksa/cucur..pehh..cmne aku nk kurus kalo dok ipoh. da la murah pulak 2.

2. driver, hahaaha..majority org luar yg datang ipoh akan ckp, the worst driver is Ipoh people. kebanyakkannye mmg lesen besar la. kuar simpang x tgk kiri kanan, park merata2(even atas divider), signal x reti nak bagi..macam2 la.

3............nnti aku pkir..heheh



dzuli

No comments:

Post a Comment