Saturday, July 31, 2010

weekend@ nilai&seremban,

last weekend 25/07/2010, kebetulan kak cik ada meeting kat seremban and aku pulak ada internal audit course kt HQ, chanteqq..boleh pegi sekali, mula2 aku hantar dia pergi seremban and pas2 lepak umah shila la, course 2 pon start pagi.

8.30 am
bertolak dari ipoh, tujuan bertolak awal sbb mula2 plan nk ajak member aku yati teman pg seremban, dia ni penah dok seremban 3-4 tahun lepas.
dalam perjalanan 2 aku dok call budak ni, x dapat2 , akhirnye kn tinggalkan dia la, maklumla nk carik dia kt shah alam, pon x tau ktne

12.00 pm
da masuk highway kl-JB, apa lagi, dengan gatal tangan, kami memusing stereng keta ke Nilai, konon2 nak cari baju kurung siap yang murah2 untuk dipakai masa meeting ngan course 2 nnti, lama da aku x pegi cni, last sekali 3/4 tahun lepas rasenye. jalan2 kt area 2, orang mmg ramai maklumlah ramai cari baju raya la2, tapi kt cni baju siap x berapa cantik dan x murah ponnn...akhirnya aku jugak yang berjaya mmbeli sepasang kain ngan 2 helai shawl setelah puas tawar menawar. kak cik..hmmm dia x beli ape2 pon walaupun idea dia la utk menjejakkan kai ke cni.


1.15pm,
perjalanan diteruskan ke seremban, tapi kami termasuk dalam highway LEKAS, x lekas pon, mahal plak chesss.. x pe la yang penting sampai seremban

around 2.00pm
sampai seremban, puas gak la memusing untuk carik hotel seri malaysia tu...pekan seremban ni sure koboi, dulu aku datang, aku x explore sangat, ye la datang utk w at keja, smpai terminal 1 je pon,
akhirnye jupe la jgk hotel 2, tp kn check in kol 3 la plak, so km kuar semula ke pekan seremban untuk makan2.
yang sedihnye, x jupe tempat lepak2 pon ala2 old town ke secret recipe ke (maybe tempat2 cmni kt seremban 2 kot)
last2 lepas pusing2 jupe la satu mamak open air gila2 punye. dah la km dok tempat bocor, sabar je la....eeekkkk (bunyi buzzer) bad opinion for seremban



around 3pm
pegi check in hotel, lepak2 kejap..pas 2 budak 2 ajak kuar pekan seremban semula nk beli mineral water la, pencuci muka la..

around 5.00 aku bertolak pegi rumah shila...
cam biasa acara yang paling glamer ialah sesat. Alhamdulillah, dekat2 kol 7.00 da smpai umah makcik 2....

dzuli

No comments:

Post a Comment