Monday, August 9, 2010

xcident 2

hurmm...kt cni nk citer pekara2 yang aku kena settlekan selepas excident ari2.

keta aku (baby PHT)
- after excident, pehh..strereng senget tuhh...allignment out diorang kata, so kami pegi satu kedai tayar kt tambun..dia check2 tgk dia kata drum, brake pad & absorber rosak..semua sekali melibatkan kos RM500++. tapi en muzi suh rilex dulu, esk p survey tmpt lain
- esoknye, aku pegi kedai tayar Falken tempat aku tukar tayar ari 2, aku ikot nasihat en azahar, suh pomen tuh check dulu tayar, jgn bgtau excident,bgtau yang langgar lubang. kt cni lagi teruk, diorg kata rim rosak 3 bijik..alamak..apa kaitan plak, yang excident tayar belakang jek... terus aku call en 2, dia suh kuar dr kedai 2, pegi satu kedai yang en azli suggest.
-pas 2 aku pegi kedai dekat stadium tu, Alhamdulillah, kt cni ok, RM 200 jek, dia wat allignment, chamber ring ngan chamber nut (aku pon x tau WTH is that thing) hehe.
-Alhamdulillah...ok..makasih kawan2..tapi aku x sedar yang aku da kecikkan hati mak aku huhu...


motor budak 2 (honda EX5)
- di tempat kejadian 2 lagi, mmg dah agak dah, teruk gak motor dia, sport rim patah...
- da antar bengkel lagi banyak penyakit rupenye.. tayar, sport rim, forks, chasis..ntah ape2 lagi..gedebak gedebuk hambikk RM 800++ upenye..aduh..sakit kepala..abis duit abah bagi untuk keta jek...
-mula2 azahar discuss untuk bayar separuh2 ngan pakcik 2, alih2 dia kata laptop dia rosak masa xcident 2 n kena repair 300, so dia byr moto 2 200......mmm ok la...better than nothing..

yang membuatkan aku terharu
-aku kn pg KL ahad sbb isnin ada meeting, kebetulan azahar x balik KL, so aku serahkan hak mutlak pasal moto 2 kt dia, aku bg duit RM800, dan mtk dia settlekan semua...
thanks bang, thats why i adore u ( dah banyak kali aku ckp mende ni heeee)
-kesian jgk dia, sttlekan bende2 2, aku blanja dia secret recipe jek...xpela..aku harap dia ikhlas tlg aku...aku sentiasa doakan yg terbaik utk dia dunia akhirat...



dzuli

No comments:

Post a Comment