Sunday, August 8, 2010

xcident

hmm..tajuk pon da cukup utk wat aku phobia. tapi ni la hakikatnyer, khamis ari2 (6/8/2010), sekali lg cik PHT ni dilanggar bontotnye, tapi mmg jelas2 aku yg salah sbb aku yg kuar simpang.

citernye berlaku cmni:
da kol 4.30, aku ingt nk balik lmbt ari2 , nk wat kerje ckit2, so aku nk balik amik laptop ngan voucher parkson (sbb ingat abih kerje nk g parkson jap beli jeans).
sampai simpang 4, aku mmg nmpk moto 2, tapi aku bajet lepas sbb jauh lagi, tiba2 "panggg" aku rase cm belakang aku kn langgar,

tgk2 moto ngan tuan punye moto da tergolek kt tgh jalan..alamakkkk....Astagfirullah...
aku cepat2 park keta tepi, tgk budak 2, ingat kalo teruk aku nk call polis/ambulan je..
tgk2 ok, budak 2 bole cakap2 lagi...

masa2 satu2nye org yg aku ingat en azahar..(sorry beb) aku dah mmg terkejut beruk da time 2.
aku call pakcik 2, dia tgh mengular ngan consultant...
pas2 aku call liza...nasib la gak ada bdk2 poli berenti tlg...dlm 10 minit cm2, depa smpai...
aku mtk en azahar hantarkan budak 2 p klinik...
moto dia plak mtk tlg liza call abg kamal..pening2 aku jap..

yg paling x ble blah..., da smpai klinik, dr xde, kalo bdk 2 parah, ntah hape jd la ntah (nauzubillah).. masa aku nk p amik $ kt bank, brader 2 thn keta aku, bg air suh rilex2 dulu..wahhh (thats why i adore him so..)

syukur gak bdk 2 ok, medical pon kn 18 hengget jek.. kesian plak aku tgk azahar, en lan ngan en muzi...terasa sgt cm menyushkan depa..tp nk wat cmne....

mediacal utk keta aku nagn moto dia yg sakit...wahh..nnti la aku post lain..kang banyak2 membebel dlm st post sakit jiwa plak tgk...



dzuli

No comments:

Post a Comment