Wednesday, September 15, 2010

aidilfitri ku tahun ini




10/9/2010
aidilfitri ke 26 dalam hidup aku, dan yg pertama kali di rumah baru kami, desa aman, kulim, kedah. raya tahun ni bermula dengan aku balik kampung pada hari rabu 8/9/2010. da plan baek punya da ni nk bukak pose ngan adik2 kt quuensbay. without any traffic jam, aku smpai di queensbay lebih kurang pukul 4. tibe2 najah call, bgtau bus dia rosak lagi. Alamakk....tp kami tggu, mana tau kejap lagi elok la bus nye. rupe2 smapai kol 6 bus x elok2, smpai ada bus ganti...akhirnya aku ngan kak cik aje yg bukak pose kt kenny rogers queensbay....cian najah.... dalam area kol 9 cm 2 baru dia smpai penang hehe

Alhamdulillah...dapat bonus sebulan gaji...lega cek...bajet raya ada jugak..so merasa la mak ngan abah duit raya...begitu juga adik2 tersayang....dapat belanje depa kt kenny rogers,starbuck n baskin robbins...mmg time2 ni la utk share rezeki yg dapat...mmg boleh simpan dlm bank senyap2..tapi sharing is caring ehehehe......

pagi raya
mula2 plan nk ikot abah p smyg raya, tiba2 abah sakit kaki..x jadi le p smyg raya.... bersiap2 tggu abang balik, utk balik kampung.. so apa lagi begambar x hengat la kami semua, maklumla rumah baru, persiapan pun Alhamdulillah ok sesangat....
girls in our family

my beloved parents

anak2 & menantu en suleman
dalam area 9.30 cm2, kami pun bertolak ke yan kedah utk menziarahi sedara mara kami. dimulakan dengan rumah makchaq, pakteh, wa, pak tam ed, makngah and last but not least maknjang..
isue biasa, sapa nk jaga maktok...hmm wat aku bengang je pagi2 raya...x baik tau depa ni, kan ke mak depa..Ya Allah, harap2 kami adik beradik x jadi mcm 2, semua akan ikhlas jaga mak ngan abah bila depa x larat nnti...
kalo aku jd maktok, mmg aku akan sedih sangat..da la hari raya....makngah x pg pon jupe maktok...sedih2...

kami semua smpai rumah dalam area kol 8 cm2, smpt lagi singah jusco perda makan aiskrim baskin n robbins yg di sponsor oleh aku.....

ramai jugak sedara mara ngan jiran2 yg datang beraya kt umah..habih jugak le kuih2 kt rumah 2, ok la org kata kalo ramai org datang rumah murah rezeki.

raya kedua...p beraya di jusco perda, balik jusco makan kt cni

cuti raya tahun ni sangat lama, sejak aku keje ni mmg da lama aku x cuti lama cmni..smpai mati kutu aku dok umah lama sgt.mkn banyak plak, tido pon banyak..ish2..
balik ipoh pueh la nk recover balik body weight yg mmg ssh nk turun ni..



dzuli

No comments:

Post a Comment