Monday, October 25, 2010

cameron highlands.....sejukk



ahad lepas (24/10/2010)
aku telah berjaya menjejakkan kaki ke cameron highlands wat pertama kalinye...thanks to kak syidah, dengan jasa baik dia yg sudi bwk aku ngan AEE 3227 mendaki bukit cameron 2..

hasilnye terbaekk..Alhamdulillah..ada plak DSLR yg blom abih dibayar utang2 lagi syok la kami berphotog kt atas 2 dengan flora dan geografi yg sangat kagum aku (for the 1st timer) subhanallah..............

8.00am- gerak dari ipoh, x makan..x apa dah..terus ke tanah tinggi itu

9.30am- sampai...carik2 tempat best utk makan.jupe satu cafe. km breakfast x hengat..scones,cakes, banana split pagi2 buta ngan wafer strawberry...scones tu mmg terbaekkk....


11.00 pegi cari destinasi2..ladang strawberry mashoor, tapi x menarik sangat...tgk2 jek...pas 2 pergi cari port lain plak.



11.30- mardi agrofarm...best sungguhh..ada taman bunga, sayur, buah2an, teh, landskap yg sangat chantekk....beratus2 gak la gambar diclick dicni.....



2.00,-proceed ke strawberry moments yg digembar-gemburkan oleh cik tun ngan liza tue....aku makan strawberry crepe ngan milkshake yg membuatkan aku da x lalu nk tgk strawberry lagi hahaha


3.00- pegi carik pasar nk beli buah tangan utk dibawak turun. aku beli jagung,strawberry, ubi keledek...jagung bakar....

4.30- bharat tea house. rasa cm nk mkn scones lagi tp kt cni mahal n duit aku pon dah mencapai limitations hahah....pemandangan kt cni memang sangat best..ladang teh yg luas menghijau, sebijik rasa mcm dlm muvi korea...hmm masa ni rasa macam nk menjerit2 nk guling2 kt citu...tapi xx bole la...kami minum tea, mkn strawberry muffins n cake...ok la, dok plak kat atas, mmg best utk layan blues


5.30- turun, balik semula ipoh...hmmm... best2..yg x best kn p site entertain subcon nk masuk harga..cehh spoil mood..

masa ni aku teringat dia setiap masa..hmm...da cuba lupa, tapi nk wat cmne...mulala pkir, kalo la dpt p ngan dia tempat cmni kan best.....hmmm.......(p dlm mimpi la)..
aku tukar ckit, aku p nhan hyun joong..wahhhhhhhhhhh......

tapi mmg best la..kalo la ble p ngan family lagi best, ada najah, kak cik hehe...
alhamdulillah dpt gak jejak kaki kt cni......



dzuli

No comments:

Post a Comment