Tuesday, November 2, 2010

chill at penang with my sisters


last weekend, 3 of us pg penang. tujuannya
1) utk photogedik (testing camera baru ngan skill tuan punye camera)
2) utk discuss psl our trip to kuching
3) utk lepak2 n chill2 smbil abihkan duit

pagi2 buta aku ngan najah da kuar umah..abah x berapa chat sbb 2 abah ngan mak x ikot kami

mula2 kami p padng kota. fort conwellis...da beratus2 kali mai penang baru ari ni teringin nk masuk bekas kubu lama omputih yg menjajah tanah melayu. ada la kaitan ngan francis light bla2...aku x baca sangat...


kt meriam besar ngan back ground laut..

lepas da puas amik gamba kt citu..da la kena bayar 2 hengget. 1 jam pon x sampai dok dalam tu. kami pegi hard rock hotel plak, dua org budak ni x pnh pegi..saya sudah pegi hahaha..
cm biasa photo2, applying bokeh, rule of 3rd, close up..aku x pndai sgt nak main white balance..aduh2..ini yg paling penting....

saje amik gamba ni.....

standard semua org dtg cni mesti bergambar kt gitar besau ni..

aku ske pic ni....adik2 ku...

jadi x rule of 3rd aku...ni kt hard rock hotel juga...

then utk chill2, kami pegi gurney plaza, pekena starbucks (thanks kak cik)..masa ni kami discuss pasal nk p sarawak 12 hb ni, book hotel, usha2 tempat mana km nk singgah....menikmati creme brulee ngan frappe, scones ngan kek hape ntah yg sedap bangat...
ni pon pic yg aku suke...suke suke...kalo ble main white balance lagi best...

then acara shopping2 dimulakan, mula2 FOS, sambar baju sorang sekeping (except kak cik yg cerewet itu), pgi carik casing hanphone HTC HD dia, carik lense filter (tq kak cik), carik kasut, hand beg, ish2....aku masih mampu bersabar kerana kenangkan sarawak.. kak cik beli handbag charles & keith sebijik...

last but not least, kami p mkn kt sushi king, masa sampai perut pon sudah over lapar... macam2 menu kami oder...da mcm org x mkn sebulan... tapi p mana ek pic2 makanan itu..dlm camera najah kot....

satu je hajat x dapt, nk snap gambar jambatan pulau pinang malam, x dapat sbb hujan lebat sangat pas tu aku plak kua dr island dlm area 6.30 gitu, x sempat nk mlm...next time le nmpknye, InsyaAllah....





dzuli

No comments:

Post a Comment