Friday, November 19, 2010

kuching pula..part 1


akhirnye 12 november 2010..aku berjaya menjejakkan kaki ke bumi kenyalang buat 1st time yg pertama..syukur ALhamdulillah. actually this is not a proper planning vacation. satu hari dok belek2 website air asia ngan firefly ditambah dengan ketensenan bekerja dan duit claim yg banyak pd bulan itu, aku berjaya membeli tiket yg x murah utk ke sarawak. 6++ pegi balik...pegi naik MAS (terbaekk) balik naik air Asia...(mmm...x terbaekk)

my journey lebih kurang cmni la
12 Nov 2010
-flight ke kuching kol 8.30, so amik bas to KLIA dr medan gopeng kol 1.30 pagi..tengs azahar sbb tolong antar kt medan gopeng. sampai KLIA kol 4 lebih(pakcik bas rempit), tetiba tengok flight delay 9.30..alamakk...

sayap flight udah le....

9.30- naik flight..2 jam sampai kuching.En Karim ngan Kak Siti amik, bwk p makan kt serapi corner. Laksa sarwak ngan teh c terbaekkk...pas makan balik hotel singgahsana lodge..tido x hengat

8.30- jalan2 kat waterfront sambil tggu en karim bwk pegi makan. naik bot tambang yang menakotkan utk crossing sungai ke tempat makan tu. My Baruk cafe kot, sedap gilak nasi ayam penyet ngan tomyam dia. pas 2 pusing2 bandar kuching then pekena desset yang lazat bernama white lady.
hasil tembakan ngan en sony, banyak noise, pengorbanan: kegayatan nek bot tambang

13Nov 2010
-pagi pegi carik tempat breakfast sementara tggu en karim dtg nk bwk pegi pasar sarikin. jalan2 jupa satu cafe, roti bakar ngn kopi 26 hengget chaitt...

10.30am- en karim datang, pegi tempat pasu sarawak yg bole merambangkan mata yg melihat. adik aku sempat gak sambar seketul 2 pasu yg cumel.

12.30- gerak p pasar sarikin, jauh gak dlam 1 jam 1/2 perjalanan..hujan pulak, lalu segala kampung2 yg nama unik2 mcm krokong, stass, ntahape2 lagi, pekan terdekat Bau.

2.00 sampai, hujan rintik2, jalan2 cari pasal, kt sini bayak jual barangan dr indon sebab dia sempadan indon. telekung, beg2 tiruan, baju2, kraft tangan....aku beli telekung yg chantek selai and kakcik beli kain pasang ngan telekung juga.

pasar sarikin, ada en sony, ada en panasonic juga

5.00 sampai bandar kuching, jlan2 kt waterfront sblm tgu malam nk p layan stimbot ngan BBQ...

kt waterfront berlatarbelakangkan dewan undangan sarawak yg aku kagum with its architechture.

dewan undangan negeri sarawak jarak dekat

waterfront dr belah petrajaya...senja ni

landmark bandar kuching..miu2 yg comey
..................tobe continue









dzuli

No comments:

Post a Comment