Sunday, November 21, 2010

kuching pula part 2


balik dari pasar sarikin, kami check in hotel harbour view plak, lepak2 semayang asar pas 2 p jalan2 kt waterfront kejap..

waterfront di petang hari

lepas jalan2 kt waterfront kami dibawa pula at the famous pasar satok. kt cni mmg banyak souvenir, kain2 pua kumbu/batik sarawak, t-shirt, kraftangan hasil bumi, telur, sayur2 bla..2..macam2 lagi la...
khemah pasar satok yg famous

pua kumbu (yg ni x ori ek, murah je, 2 pcs Rm 10)

kt cni kami (actually my sister) telah memborong pelbagai benda, kain batik,pua kumbu,panah(??), aku hanya membeli beg mengkuang idaman mak and fridge magnet..



dah puas merambu2 kt c2, kami p pekena BBQ steambot buffet kt D11, actually this is a chinese restaurant but banyak sgt melayu kt dalam 2 make aku kurang curious la utk makan kt c2, menu hmm...segala mak nenek daging ayam, udang,ketam, processed food, ikan yg dimarinade ngan pelbagai2 rempah...dia bg 2 tempat msk, utk grill and utk stemboat..hmm makn x hengat smpai aku da muak utk tgk daging lagi...(buat sementara waktu la)

D11 BBq and steamboat restaurant

da kenyang balik hotel tido....

14 nov 2010
-kol 7.30 pg da bgn utk bekfes, niat utk jln2 sndri around bandar kuching smbil cari2 souvenir kt kedai2 area waterfront tu...


-mula2 matlamat utama carik kucing besar...pusing2 dekat sejam, akhernya jupa la jgk landmark utama bandar kuching itu...
city centre

dekat depan hilton, area2 waterfront jgk..

landmark kuching

-pas puas bergambar x hengat kt kucing2 2...p cari souvenir kt deretan kedai2 area waterfront, kt sini lagi menggoda dia punya souvenir..harga mmg murah2 x hengat, aku yg ada tigh budget ni just beli a few things mcm black pepper (black pepper je kot hahaha) utk rakan2...sbb aku ada plan nk beli kek lapis and ikan terubok utk org2 tersayang..(weeewittt).

kedai2 kt area hotel kami

salah satu kedai souvenir yg chantek

-pas 2 balik hotel sementara tggu en karim nk bwk kami pg santubong...


to be continue lagi......

dzuli

No comments:

Post a Comment