Saturday, November 27, 2010

kuching pula..part 3

dalam kol 2 cm 2 en karim jemput kami kat hotel, mula2 kami having a lovely lunch kt rumah hijau cafe. kt sini makan nasi ayam penyet jgk ngan roti pisang coklat..sedap sangat. pas2 kami pg beli ikan terubuk masin yg famous sangat tu...RM40, cukup utk rakan2 and family terchenta. dpt free lagi...

ni restoran rumah hijau yg sangat cute...

inilah ikan terubuk masin, packing dia mmg terbaek, rasa ikan ni pon mmg terbaek sgt sedap

after that heading to santubong..pemandangan mmg A, nampak gunung diliputi awan, kampung2 ngan rumah2 yang chantek, roundabout dgn nama2 yg panjang..mcm2 lagi la... sampai sana kagum gila tengok resort2 yg sngt cantik..ada yg x sempat snap gambar

mula2 singgah kampung budaya, singgah jela, nk masuk RM60..wohooo...so amik2 gambar kt depan, amik phamplet..udah le
kampung budaya sarawak

nk tgk pantai melalui st resort 2 kena byr RM3 sorg, dpt free drinks satu..apehall..rupe2nye dia tanah private, no wonder. pantai x chantek sangat, tp ok la lepak2
resort yg kn byr 3 hengget, just utk masuk n jenguk2 je

balik dr santubong, adengan paling best carik kek lapis sarawak yg popular itu. mula2 at the famous dayang salhah, sgt banyak variety, tester aje da bole membuatkan kita muak.. km pon satu, test x hengat.. tapi x beli pon

satu tray sample, ada banyak lagi sbnrnye...

banyak kan variety kt cni

lepas beli kek, jalan2 kt cni kejap...


next p kek lapis mira, kt sini mmg best...kami pon borong 10 bijik...pas beli kek lapis, kami pon nk p merasa sotong tukuk yg glamer ittew...kt kubah bulat kot nama food court tu, mmg terbaek, makan laksa sarawak ngan tea c jgk...mmm rasa cm nk bwk balik sotong tu, tapi aku x de mesin nk gelek dia hehehe...
ni kek lapis mira, x la grand mcm dayang salhah, tapi sedapp

last but not least, kami p kedai kek lapis sari. yg sini kek lapis yg terbaek, kt sini mmg adik aku borong gila2 punye. tapi kt sini kami da x mampu utk test, just amik je yg mana nmpk sedap..
then balik umah kak siti, kemas2 barang sbb flight kol 6.45 esok....mmm cerita balik to be continue lagi sebab mmg hampeh..hahaha...



dzuli

No comments:

Post a Comment