Thursday, August 26, 2010

a busy ramadhan

this year ramadhan is a bit busy fou UBSB site staff, ye la, dah nk masuk bulan 9, en kadir nk bulan 12 siap. so, puas berkejar kejaran le progress on site
kerja yang perlu disettlekan and yg da disettlekan

  1. water rec zone 1 -almost done harga dah dapat, tggu confirmation saja
  2. patching premix- done, that day rasa cm nk pensan sbb letih hehehe
  3. longkang kat area block E &F- 4-5 kali revise invert level, siap ikut en din tarik allignment and ambik level OGL and invert level. tapi ada sikit salah la plak..and Alhamdulillah settle suda
  4. site clearing block E& F..hmm planning kn baek ckit, tmpt kecik n constraint
  5. monthly report-done, punye la kejar nk siapkan, thats week site program pun banyak..hmmm
  6. mockup furniture- siap sudahh..
  7. revise level jalan- done kot, ape2 hal adjust on site
  8. inspection kitchen cabinet c-apartment-done
even mcm banyak, aku still rasa contribution aku sgt sikit, kdg2 kalo en din x dtg keje, aku cm x tau nk wat ape, especially keje2 kutip2 nih and arkitek work hmmm...
cmne nk msk UEM nie....


dzuli

Monday, August 23, 2010

berbuka di RnR and manhattan fish market


hmm...mggu ni nk balik umah, berbuka ngan family..punye la determined nk balik, aku ingat lagi ari 2 mmg busy ckit...kol 2 cm 2 azahar dtg inform yg ada patching work, pegi tgk dulu keje2 tue, lps asar terus cargas ke gopeng amik najah...

perjalanan diteruskan, sabar jela, Alhamdulillah jalan x berapa nk jem... mula2 da berenti kt bukit merah, tapi cm x masyuk je....masa tu da pkl 7, tapi teuskan jgk merempit, da dkt buke pose 2 berenti kt hentian sebelah mana ntah, ada kuih ngan air najah da beli kt bazar matrix dia, n berbuka dlm keta,,,ramai jgk org, ada yg just minum air and ada yg mkn kurma dl...

sampai juru, gatai menyinggah...ingt nk crik swensen, tp last2 pg kt manhattan fish market..
mkn ringan2 je sbb mak da msk ketam kt umah
latte ngan mudpie dia terbaek dr ladang...mmmmmmmmmm

grilled seafood platter, bole thn...

ni cofee yg sgt sedap itu, rasa nk lagi je...

heheheheeeee...

alhamdulillah, kol 10 smpai umah..



dzuli

Monday, August 16, 2010

ramdhan 2




Alhamdulillah dah 6 hari kami berpuasa, tarawikh baru 2x kantoi, menu berbuka pon x banyak membazir....gambar kt bawah ni menu masa aku bukak pose sorg2..sedih..tapi Alhamdulillah, kuih koci ngan lepat pisang tu sedap....
tadi pg tarawikh ngan housemate, syok gak p ngan kawan2....lega la jgk setakat ni masa berbuka x la rasa sedih sgt....
x tau la nape tahun ni aku rasa sedih gila puasa...even aku ada azam utk jadikan ramadhan terbaik...maybe aku br lepas heartbroken kot, the scar is still bleeding badly...
x kisah la..yg penting aku x nk melepaskan keberkatan penghulu segala bulan...

menu masa bukak pose sorg2 (nasi beriyani ngan kuih2 yg sedap)

menu ni pon masa bukak pose sorg2 gak..rojak singapore..ada ketam tue....



ada jgk pekara yg membuatkan aku senyum meleret di bulan yg mulia ni...
nanti aku post lain heeee....

dzuli

Sunday, August 15, 2010

ramadhan

ahlan wa sahlan ya Ramadan...
syukur..tahun ni dapat lagi aku jumpa ramadhan, penghulu segala bulan.
YaAllah berikan aku ramdhan yang berkat.
InsyaAllah, nk banyakkan tarawikh, either wat sendiri or pg masjid..
baca Al-Quran x bole tinggal
kurangkan bercakap & tgk benda2 lara
ari ni da nk masuk 5 ramadhan, tarawikh baru 3x...

kalau boleh nk doa banyak2 sbb doa org berpuasa xkan ditolak....aku ni manusia yang belum sempurna..Allah yang boleh membantu aku mencapai cita2 aku...
i'm still in the running of that...
cita2- aku kena usaha dan doa..
........- aku kena doa dan tawakkal..i2 pekara yang ditentukan di luh mahfuz

semoga ramadhan tahun ni penuh makna..amin...


dzuli

Monday, August 9, 2010

xcident 2

hurmm...kt cni nk citer pekara2 yang aku kena settlekan selepas excident ari2.

keta aku (baby PHT)
- after excident, pehh..strereng senget tuhh...allignment out diorang kata, so kami pegi satu kedai tayar kt tambun..dia check2 tgk dia kata drum, brake pad & absorber rosak..semua sekali melibatkan kos RM500++. tapi en muzi suh rilex dulu, esk p survey tmpt lain
- esoknye, aku pegi kedai tayar Falken tempat aku tukar tayar ari 2, aku ikot nasihat en azahar, suh pomen tuh check dulu tayar, jgn bgtau excident,bgtau yang langgar lubang. kt cni lagi teruk, diorg kata rim rosak 3 bijik..alamak..apa kaitan plak, yang excident tayar belakang jek... terus aku call en 2, dia suh kuar dr kedai 2, pegi satu kedai yang en azli suggest.
-pas 2 aku pegi kedai dekat stadium tu, Alhamdulillah, kt cni ok, RM 200 jek, dia wat allignment, chamber ring ngan chamber nut (aku pon x tau WTH is that thing) hehe.
-Alhamdulillah...ok..makasih kawan2..tapi aku x sedar yang aku da kecikkan hati mak aku huhu...


motor budak 2 (honda EX5)
- di tempat kejadian 2 lagi, mmg dah agak dah, teruk gak motor dia, sport rim patah...
- da antar bengkel lagi banyak penyakit rupenye.. tayar, sport rim, forks, chasis..ntah ape2 lagi..gedebak gedebuk hambikk RM 800++ upenye..aduh..sakit kepala..abis duit abah bagi untuk keta jek...
-mula2 azahar discuss untuk bayar separuh2 ngan pakcik 2, alih2 dia kata laptop dia rosak masa xcident 2 n kena repair 300, so dia byr moto 2 200......mmm ok la...better than nothing..

yang membuatkan aku terharu
-aku kn pg KL ahad sbb isnin ada meeting, kebetulan azahar x balik KL, so aku serahkan hak mutlak pasal moto 2 kt dia, aku bg duit RM800, dan mtk dia settlekan semua...
thanks bang, thats why i adore u ( dah banyak kali aku ckp mende ni heeee)
-kesian jgk dia, sttlekan bende2 2, aku blanja dia secret recipe jek...xpela..aku harap dia ikhlas tlg aku...aku sentiasa doakan yg terbaik utk dia dunia akhirat...



dzuli