Wednesday, September 15, 2010

aidilfitri ku tahun ini




10/9/2010
aidilfitri ke 26 dalam hidup aku, dan yg pertama kali di rumah baru kami, desa aman, kulim, kedah. raya tahun ni bermula dengan aku balik kampung pada hari rabu 8/9/2010. da plan baek punya da ni nk bukak pose ngan adik2 kt quuensbay. without any traffic jam, aku smpai di queensbay lebih kurang pukul 4. tibe2 najah call, bgtau bus dia rosak lagi. Alamakk....tp kami tggu, mana tau kejap lagi elok la bus nye. rupe2 smapai kol 6 bus x elok2, smpai ada bus ganti...akhirnya aku ngan kak cik aje yg bukak pose kt kenny rogers queensbay....cian najah.... dalam area kol 9 cm 2 baru dia smpai penang hehe

Alhamdulillah...dapat bonus sebulan gaji...lega cek...bajet raya ada jugak..so merasa la mak ngan abah duit raya...begitu juga adik2 tersayang....dapat belanje depa kt kenny rogers,starbuck n baskin robbins...mmg time2 ni la utk share rezeki yg dapat...mmg boleh simpan dlm bank senyap2..tapi sharing is caring ehehehe......

pagi raya
mula2 plan nk ikot abah p smyg raya, tiba2 abah sakit kaki..x jadi le p smyg raya.... bersiap2 tggu abang balik, utk balik kampung.. so apa lagi begambar x hengat la kami semua, maklumla rumah baru, persiapan pun Alhamdulillah ok sesangat....
girls in our family

my beloved parents

anak2 & menantu en suleman
dalam area 9.30 cm2, kami pun bertolak ke yan kedah utk menziarahi sedara mara kami. dimulakan dengan rumah makchaq, pakteh, wa, pak tam ed, makngah and last but not least maknjang..
isue biasa, sapa nk jaga maktok...hmm wat aku bengang je pagi2 raya...x baik tau depa ni, kan ke mak depa..Ya Allah, harap2 kami adik beradik x jadi mcm 2, semua akan ikhlas jaga mak ngan abah bila depa x larat nnti...
kalo aku jd maktok, mmg aku akan sedih sangat..da la hari raya....makngah x pg pon jupe maktok...sedih2...

kami semua smpai rumah dalam area kol 8 cm2, smpt lagi singah jusco perda makan aiskrim baskin n robbins yg di sponsor oleh aku.....

ramai jugak sedara mara ngan jiran2 yg datang beraya kt umah..habih jugak le kuih2 kt rumah 2, ok la org kata kalo ramai org datang rumah murah rezeki.

raya kedua...p beraya di jusco perda, balik jusco makan kt cni

cuti raya tahun ni sangat lama, sejak aku keje ni mmg da lama aku x cuti lama cmni..smpai mati kutu aku dok umah lama sgt.mkn banyak plak, tido pon banyak..ish2..
balik ipoh pueh la nk recover balik body weight yg mmg ssh nk turun ni..



dzuli

Tuesday, September 7, 2010

sblm balik beraya...

aku pon org islam..nak balik raya jgk..aku pon ada family..mak abah,abg, kak akmal,kakcik, najah..tapi aku rasa kalo keje ckit2 bole lagi la aku wat. setakat p inspect ckit2/surat2 ckit boleh sesangat..

yang aku panas ckit..
water rec nk jalan, sub con dia cina, mmg le langsung x mo tau pasal raya2 ni..so..aku pkir, ape salahnye, jalan je lah..bukan nk kn tggu pon kt c2..
consultant x bg..mcm2 alasan....itulah ini lah..
pagi2 buta aku da kena taruh kaw2 punye....
adoii..sakit hati..geram..menyampah...x professional....
bulan baik ni..cari gaduh plak..
da la nk raya...sepatutnye musim bermaaf-maafan
xpe la
sabar je la..

jatuh gak air mata wanita aku sbb bengang sgt..



dzuli

Monday, September 6, 2010

my latest addiction ;-)



sekarang aku tgh addicts ngan 2 drama korea yg ditayangkan almost serentak (kt korea la)..
1) sungkyunkwan Scandal

This is the story of Yunhee, who believes there's no one to trust in the world except for herself, and three men she encounters, Seonjun, the arrogant dogmatist, Jaesin, the rebel and Yongha, the cynic.

She enters Sungkyunkwan as a pupil and the story is her journey of growth and reaching the state of "Sungkyun (harmony)."

The strong, vivid characters make a colorful storyline which will be empathized with by young viewers and also shared by adults who look back on their young years. It will an encouraging, motiviating series to any and all viewers.

Woman disguised as man in Joseon!

Can she pull this off? She is excited and nervous. She must survive at Sungkyunkwan without getting caught, without revealing her identity.

Men and women were strictly divided socially during the Confucianist Joseon era and Sungkyunkwan was off limits to women. Kim Yunhee ventures into this all male institute. She will die if she is caught.

Her survival story is studded with misunderstanding and incidents.

The tension is unbearable! She needs to hide and there are those who want to unveil her secret. They chase after each other.

There's also heartrending love. This love story questions the essence of love. (han Cinema)
sebab utama aku tgk drama ni..mickey yoochun opkosss....tapi bila explore, semua pelakon utama dia mmg terbaek dr ladang kimchi hahaha....

2) mischevious kiss

Based on the popular manga, Oh Ha Ni is a clumsy student who falls for the perfectionist, Baek Seung Jo. However, Seung Jo is indifferent towards her and rejects her love. When Ha Ni's house collapses, she and her father moves into his long-time friend's house. It turns out that Seung Jo is the friend's son and Ha Ni is given the opportunity to be near the guy she loves. Will she be able to move Seung Jo's heart? (drama wiki)
reason aku layan citer ni..kim hyun joong la opkoss, lagipon aku follow yg taiwan version dulu..masyuk gak hehe.....

2-2 best and ada kelebihan yg tersendiri

dzuli

Saturday, September 4, 2010

shopping raya N iftar with friends..

tanggal 31 bulan 8 2010,..cehhh..hari merdeka negaraku yg terchenta, aku telah menjejakkn kaki aku ke KL lagi untuk berenjoy2, bershopping raya and iftar with my friends..

kol8.00am- aku da bertolak dr ipoh, bwk keta slow and steady aje

kol 11.00a.m- smpai bukit subang, amik kak syidah, and roger kawan2 yg lain

kol 11.30- pg sunway pyramid, mula2 plan nk jupe zuraida kt sunway pyramid, merayau2 kt sana, ingat nk carik kasut yg cntik2...tapi x jupe hehe..

kol 1.30- gerak g LRT kelana jaya..zuraida still x settle2 lagi pindah umah, so km gerak p masjid jamek dulu, intuk bershopping sakan hahahaha.....

shopping2..shopping...org punye la ramai x yah nk citer la..nek serabut hotak.. kt jaln TAr, kt sogo,kt LRT..pehh...x bole blah..ye la kebetulan pulak ari ni cuti umum..

hehe..ni keje aku masa org dok sibuk bershopping



kami punya plan..kol 5 semua jupe kt sogo.. lebih kurang kol 5.30-5.45, kak ina ngan dila smpai, pas 2 lin, diikuti ngan zuraida last but not least ja and her husband..

lokasi berbuka ialah nandos sbb da x tau nk pg mn lagi... banyak tempat dah full book. kat area2 ni mmg semua x familiar ngan tempat berbuka yg best2....

thanks kawan2 yg susah2 turun..dpt juga kite bkk pose sama2..

org sibuk shopping,kami sibuk2 amik gambar..

posing lagi...pantang...
jadi heroin masjid india kejap..hehehe....

lepas berbuka, ingat nak balik...tapi da terikut si zuraida nie cari baju raya plak...udahnye dekat kol 10 br nek LRT semula pg kelana jaya...

dekat kol 11 br kua dr KL, kaki sakit x hengat, tapi perjalanan kena diteruskan juga sbb esok keje hehehe...

Alhamdulillah, kol 1.30 smpai ipoh....best sangat... aku beli 4 tudung indon ngan 4 shawl..ehehehe....


dzuli