Monday, January 17, 2011

tree top walk sungai sedim


weekend yang lalu 16/01/2011 @ semalam...
berjaya juga aku menjejakkan kaki ke tree top walk sungai sedim..
jambatan gantung yang terpanjang diasia tenggara...
sangat tinggi...ada yg ketinggian mencapai 26m dari aras lantai hutan wah wah wah...
aku ni gayat sebenarnye tapi da jalan atas mende 2, ok la sbb rasa secure dan kukuh
tahniah kepada structure designer & funding dr kerajaan negeri kedah

sangat nyaman dalam hutan tu..hilang sekejap masalah dimindaku...(so xyah mabuk2 utk lupakan masalh ok..) nikmatilah alam ciptaan Allah...

perjalanan start agak lambat sbb tggu cik tun smpai...dlm kol 12 smpai hutan..
byar RM 10 then start mengembara atas laluan besi tu...
tgk bawah akan rasa pening2 ckit... tapi the scenery is marvelous
950m babeh..almost 1km..

yang aku jupe kat atas tu..
1) pokok2 yang banyak (durian, damar hitam,kulim??,nyatoh)
2) monyet (tapi nmpk cm tak mesra jek)
3)ulat gonggok terbesar pernah aku jupe dlm hidup aku (scary pula)- tapi ni jupe kt bawah
4) air terjun yang chantek...
5) ingat nak jupe biawak ke, rerama ke x jupe pulak

enjoy the pic babeh..
baru jalan 2 langkah da bergambar....

structure build yang meyakinkan

pokok kulim..maybe bandar kulim diambil sempena nama bende ni...

sungai dari pandangan atas

credit to kakak ni sbb bawak kami...

baru 14.8m....ada satu point 25 m

signboard dia...

da lalu sedim...mesti kena try nasi ayam periuk besar..
teh ais ni terbaek....

dzuli

4 comments:

  1. tahniah dah sampai sedim,
    pasni mai lagi, mai tengok waterfall pula

    ReplyDelete
  2. waterfall sedim katne? ni nak tau ni..

    ReplyDelete
  3. boleh share link x? kami pn nk gi sana gak la~

    ReplyDelete
  4. alina: nak share ke? bole je :-)
    pegi la ..best gakkk

    ReplyDelete