Monday, February 14, 2011

Brunei- every dollar count :-) part 1

11 Februari 2011.. berjaya juga aku ke brunei, planning almost 4 month before when i started to buy promo ticket Air Asia (blom serik naik air asia ek)
ada a few obstacles la sblm pi 1st oversea destination ni
1) kami semua xde passport haha..so ramai2 p wat passport
2) mula mengompol duit sebab 1BD=2.45RM...so kalo bwk RM650 jadi BD 266 ajerr..ckit kan?
3) membeli sebijik deuter sbb sy xde travel bag...syukurlah dapat angpau dr bos
4)kak syidah menarik diri...atas sebab-sebab yg x dpt dielakkan. terpaksa re-booking hotel utk kurangkan kos.

then 11 februari
12.00a.m- bertolak dari ipoh-LCCT
4.00 a.m- smpai LCCT tunggu zu ngan kak es kt mcD,
5.00a.m - semua da smpai, lepak2 kejap, tukar duit kt money changer and carik ATM

ni jer bajet utk 3d2n kt brunei

6.15a.m- glamer jap kt LCCT sbb nama kena panggil coz x check in lagi haha..berlari2 p gate 1, jauh plak tu.
9.15a.m arrive brunei-sangat lapar, smpai je pakcik driver jubilee hotel da tggu..lega
10.00a.m-check in hotel, rilex2 kejap misi mencari makanan..lapar smpai da x larat nak jalan
smpai kt stesen bas sbb dah hilang arah sangat tanya makcik2 kt mana food court
11.00p.m- jupe food court, makan nasi ayam penyek, soda gembira, trus rasa gembira sbb da kenyang hahaha..

nasi ayam penyek and soda gumbira 5BD

12.30p.m- jalan2 pusing area BSB, semua tempat yang kami jupe banyak tak tau nama, so belasah jelah amik gambar
1.30-nak p tamu kianggeh, zu surrender sbb selsema teruk. tapi tamu pon da nak tutup da tengahari

sugai kt tamu kianggeh

2.00p.m- balik hotel...tido ish3
4.00p.m- da bangun dengan hepinye...tapi melepak2 lagi sambil google kt mana nak p and apa nak makan malam ni.
6.30p.m-da maghrib wehh...semayang ngan make up kunun2 nak kuar menikmati pemadangan BSB diwaktu malam..
tiab2 hujan dengan lebatnye...da la sgt lapar, akhernye turun makan kt cafe hotel..sedap and agak murah juge..

semua ni hanyalah 20BD..tunai
habeslah 1st day at brunei


2nd day at brunei in part II

dzuli

2 comments:

  1. Wah, seronok pergi Brunei. Tetapi suasana waktu malam di Brunei agak sunyi berbanding dengan bandar-bandar besar seperti KL.

    ReplyDelete
  2. sorry, Dr, baru prsn ur comments
    aah mlm mmg sunyi ckit
    mmg xde tempat nak hangout pun..
    tapi overall brunei very nice hehe

    ReplyDelete