Friday, March 25, 2011

L.O.V.E @ CINTA

jgn terpengaruh...

semalam aku tgk movie LOVE (indonesia version) kalau malaysia version tajuk dia CINTA. a very beautiful love story.
bukan cerita baru, tapi aku mmg tertarik ngan jalan cerita dia. paling sweet yang pakcik Alzheimer ngan makcik bukak restoren tu..

watch this movie make me think;
1) wujud ke cinta macam tu dalam dunia sekarang ni? (merujuk kepada pakcik & makcik tu)
2) mampu ke kita mencintai seseorang sampai macam tu ( sampai kita tua & x hot lagi)
3) ada ke orang yang boleh mencintai sampai umur kita macam tu

mmg cinta sesama manusia tu Allah anugerah sebagai fitrah kan...
layan je la muvie ni.
version indon/malay 2-2 terbaek...
cerita ni cinta tu di portraiture sebagai satu perasaan yang ikhlas, suci dan indah..
I hope my love live juga Allah kurniakan sebagai perasaan yang suci, ikhlas dan indah..Amin.


gambar:google. ni je yang terbaik aku dapat. :-)




dzuli

No comments:

Post a Comment