Wednesday, March 23, 2011

Segmen: mari mengenal mesin

mesin2 yang digunakan masa laying premix

1) memperkenalkan  tandem roller. digunakan utk compact premix yang sudah lay. masa dia jalan ada air kuar ikut roda tu utk sejukkan premix panas. bitumen properties ni mengembang and mengecut. panas dia kembang so, utk pastikan dpt compaction yang bagus, air digunakan masa compaction.

2) tyre roller/pneumatic roller- untuk compact juger la...aku rasa macam utk kemaskan lagi premix punye lay. dia kita gune after tandem roller.


3)  paver-A paver (paver finisher, asphalt finisher) is an engineering vehicle used to lay asphalt on roadways. It is normally fed by a dump truck. A separate machine, a roller, is then used to press the hot asphalt mix, resulting a smooth, even surface. (wikipedia).

yang ni spesel edisen ngan driver dia sekali aku tunjuk..

4) baby roller-1 tonnes.. utk compact especially bhgn tepi2 macam dekat ngan side table or tepi longkang. comel je kan
dzuli

No comments:

Post a Comment