Monday, April 11, 2011

oversea student

baru ada peluang nak tgk video mamat ni anuar hadi, yang aku tau dia ni student blaja kt oversea, sydney rasenye. before that aku layan matludthfi.

both of them are oversea student. video diorg sgt lawak +high in mesej. mula2 kau pkir

1) tensen sgt ke budak2 ni study kt oversea
2) ni cara diorg utk release tension

then after watching a few videos it suddenly change my perspectives to :

1) almost all of the videos sgt tinggi nilai nasihat even in sarcastic way sometimes)
2)they appreciate malaysia more than us even aku percaya diorg kt oversea tu x smpai 5 tahun.
3)dari segi agama pon sama, they adopt Islamic way of life more. sometimes more than us yang stay kt negara Islam lagi aman damai ni
4) they appreciate their family nad friend more..

so, utk aku yng seluruh usia aku (setakat ni la) tinggal kt Malaysia, takkan nk tunggu p obersea baru nak appreciate kot.. x la pulak aku kata kena p oversea utk dpt semangat patriotism and nationalism kut...

so, hargaila apa yang kita ada aku tujukan pesanan ini khas buat
1) orang yang suka kutuk produk tempatan
2) orang Malaysia yang x bangga jadi rakyat Malaysia
3)budak2 blagak urban (ada kena mengena ke)

okey saya pula yg jd sarcastic..hehe..jgn marah
sorry2..(super junior song)











dzuli

No comments:

Post a Comment