Thursday, April 7, 2011

projek saya-part 1

entry in agak panjang...

nak buh post ni sbb projek aku telah hampir smpai ke garisan penamat.
only a few stage before handing over..
so mari kita recall balik..
tapi ni sepanjang aku keja kt sini la ek..
officially aku start kt UBSB about 1 June 2009..after a month baru aku masuk site ipoh

afew pic kat bawah around bulan 6 and 7 2009

drainage tengah nak start. ingat lagi tarik allignment ngan Bos ngan en karim..knowledge mmg zero, so dok layan je diorang mengukur.

C-apartment tengah hangat menjalani kerja2 arkitek.
zon2-block G still in structure work lagi

this pic pula around bulan 8-9 2009
C-mod pon tengah hangat dengan finishing work

still piling work kt blok E ngan F sbb banyak sangat unset pile


and kat bawah ni dari bulan 10-12 2009

c apartment almost done with finishing work. scaffold pun da bukak..mula2 kami nak handover zone one by end of 2009..tapi banyak sgt prob. smpai aku tgh taip ni pon zon 1 still blom handover lagi.
landscape work kat zon 1 pon da berjalan lancar

final layer crusher run da lay, tapi still x bole premix. sub-kon juga keluar sekejap lepas tu sbb progress x berjalan lancar kat site kami.
semua bangunan dikategorikan siap masa penghujung tahun 2009 tu, tapi banyak kerja-kerja infra, elektrik and arkitek x berjalan ngan lancar
dzuli

No comments:

Post a Comment