Wednesday, April 6, 2011

sebiji nenas

tadi p tesco..biasalah seminggu mmg 2-3 kali aku p tesco
balik dari food court, sebelah aku ada pakcik tolak troli
dgr cam dia ckp2...pakcik ni cakap ngan aku ke?
"adik, adik bagi saya RM2, amik nenas ni satu..saya x ckp duit nak pos surat"
aku jadi terkejut...macam
xpelah pakci, aku nak bagi pacik tu RM2, tapi dlm purse aku da singgit je.
pakcik tu"xpelah singgit pon"
aku x amik pon nenas tu..

macam2 aku pkir
1) maybe pakcik ni tertinggal wallet
2) maybe duit tinggal dlm keta, keta jauh mals nak amik
3)maybe nenas tu utk family dia, kang kalo aku amik
4)................

macam2 aku rasa
1) sedih
2) sebak
3) xkan smpai macam tu sekali

xpelah....

aku ni blom ada anak.

yang mengiringi ke kekubur selain dari doa anak soleh ialah sedekah..
so aku kena rajin sedekah...


apakena aku ni....




dzuli

No comments:

Post a Comment