Monday, April 25, 2011

Single or Double

a few days recently..banyak sgt aku baca pasal "being a single"," I nak kawin blan depan yihaa", "couple not for me", "owh sonok sungguh hidup berkahwin" dan lain2

okey..aku tau for some people;
1) org xde couple tu sbb dia x cun, xde org ske kt kau, pathetic loser and bla3..
2) aku nak sgt couple, tapi aku asyik jupe Mr/Ms Wrong jer
3)aku mmg x nak couple sbb..........bla3 (ada 1001 sebab)
4) aku neutral..kalau ada nnti pandai2 la aku pkir, skang xde aku concentrate kat apa yang aku ada
5)aku x mo couple sbb nyusahkan aku
6) aku nak kawin taun depan..
7)pakwe/makwe aku best..I love u honey
8) ku mencari cinta Hakiki

mari kita lihat Pro & Cons..

married life
1) mmg bahagia, ada tempat mengadu, berkongsi masalah, sharing our live together forever (in a Halal way)
2)berkongsi harta benda juga, beli keta baru sama2, rumah baru sama2
* seriusly, I have no offense utk pasangan berkahwin..mmg aku salute sbb u all in a right path of loving someone

Couple
1) ada org take care gak.."Hon, u da makan", "B, u da mandi" & "Abang, gud luck presentation 2moro..."
2) But...ada batasan..sometimes we can't control ourselves..It turn out to a bad result like kantoi exam, duit habis kt si dia, terlanjur (nauzubillah)
3) bole wat status Fb.." i have a great date with you dear, miss u always Mr/Ms Teettttt "(tag nama kt Fb)
4) ble wat kt profile Fb "in a relationship with Mr/Ms Teettttt

Single
1)okey, kau boring..
2) okey aku boring..tapi aku bley p melancong luar negeri sbb duit aku x abih beli Jersey MU kt BF aku, aku bley beli DSLR sbb aku blom rasa nk kompol duit wat persiapan kawin, aku x payah pujuk2 or spend masa ngan dia about 3 days per week (maybe) for dating..
3) Bley Join KOBTA (pinjam abang adiman) hahaa...
4) ada kebebasan utk kerjaya (bley p keja oversea, luar dr negeri kelahiran, join project yg sgt busy working hours 8am-9pm)


why dont we accept ourselves as it be...

for married couple- semoga bahagia hingga akhir hayat
for unmarried yet couple-behave urself, cepat2 kumpul duit utk kawin
for single- someone, somewhere is made for you hahaha...redha, InsyaAllah we'll find our true happines in our own way.

semua orang ada persepsi sendiri dalam hidup diorg..so, respect them, respect ourselves gak..
Bukankah Cinta sejati itu untuk Illahi

aku baca dlm blog sorang budak ni (x ingat nama, sorry)-"if we believe in Allah, Allah akan temukan kita ngan jodoh, sbb itu dah tertulis dalam qada' &qadar"

and utk pendapat yang lebih nice bleh tgk kt cni anwar hadi, quite a nice review about this matter


for me..now I still dlm golongan single...I try to find the meaning of my life in my own way.
last but not least " All the single ladies put your hand up"..oooooooooo..oooo "




dzuli

No comments:

Post a Comment