Friday, May 6, 2011

Coring Test-premix


coring test ni utk tau ketebalan premix (Asphaltic concrete) yang kita lay kat site. Oleh kerana design kami 100mm (ACBC+ACWC)..so kami kena bagi dapat 100mm juge.
kalau kurang..ai potong payment uolss..ada beran?

ni alat dia utk core premix kami. mmg sentiasa kena buh air kat inlet tu supaya premix kami dicore ngan chantek sekali. Technician tu kata, kalo x buh air premix akan pecah2 sebab proses drilling ni panas


ni lubang yang tinggal


brader ni tengah busy drilling


tu dia sampel. yang ni lulus taw..ngam-ngam je 100mm (setakat plus minus sikit tu ok lah kan)

5 ketoi sampel dari zon 2 (utk zon 1, 3 ketoi sahaja)


bukan untuk coring test (tapi perlu utk p ke destinasi coring test ittew)

actually kami wat lebih sikit sample, almaklomla, ada yang tak cukup thickness. kepada sub kon di luar sana, sila jangan curik ayam. nasib baik ni jalan biasa aku bagi lepas la (it hurt my integrity opkosss) kalo highway/jalan persekutuan hatta jalan kampung sekalipon, takkan ku benarkan korang menipu rakyat....:-)

dzuli

8 comments:

  1. Bgus..sy suka bc blog akak..byk cite tentang site/pengalaman..teruskan menulis..sy pun dah makin minat nak jadi engineer nnti.

    ReplyDelete
  2. adib..thanks...jd engineer yg baek ek nnti..syokk oo...kalo dapat construction/highway engineering lagi best..hehe..skang stadi mana?

    ReplyDelete
  3. salam,,nk tanya...lepas premix,,brapa tempoh yg sesuai utk kita buat coring??

    ReplyDelete
    Replies
    1. dalam 4 hari atau seminggu

      Delete
  4. mcm x cukp je tu 100mm....premix thickness x de tolerence.....

    ReplyDelete