Tuesday, May 3, 2011

StraiTs Quay Heyyy


weekend ari tu...aku dan najah bergedik2 nak p straits quay yang kunun2 baru dibukak kt penang..selain itu kami juge mahu mengepau kacik yang baru dapat Bonus setelah hampir 3 tahun bekerja di salah sebuah syarikat telekomunikasi pioneer negara (hahaha)

pagi2 buta (x la pagi sangat around 10.30) kami pon meredah jambatan pulau pinang. Dengan bantuan GPS dan ditambah dengan sesat (ada GPS pon sesat jugerr) ditambah lagi dgn kesesakan yang x hengat kerana cuti 3 hari kan..

Akhernyaaaa...

Ni Charlie Brown Dessert Cafe...tapi cam non Halal je...so amik gambar sudahlah..

sebab lapar sangat...lepak Pappa Rich..cepat la ko kaya Pappa ooi...tapi kt cni ni je lah tempat makan yang murah sikit. Tapi najah punya oder tak sampai2..last2 give up je hahaha..

Mocha ais najah.

Sementara tunggu kacik..kami jalan2 kat tepi laut..Peh..syok sungguh, kalau x panas lagi syokk. dekat kol 1, kacik sampai...dia bawak adik kesayangan dia p makan subway sbb dia pon lapar, najah pon lapar sbb oder dia cancel kat pappa rich tu,,

Excuse me...I x makan ok...tapi I rasa je sandwich diorang..hahaha..

Dah abih makan..kami pon bergedik2 dalam straits Quay tu.. Tak banyak lagi outlets..ada pon outlets mahal2 dan tak sesuai langsung ngan I, contohnye macam Versache, Selangor Pewter dll..apekehalnye aku nak beli barang2 gitu.. Restoran pon banyak yang Non Halal bar concept..yang biasa2 just Secret Recipe, Dome, Pappa Rich, Subway ngan Starbucks ajer..

Satu outlets best utk pembuat kek mcm kakcik itu..ada banyak baking pan, ada cake premix and macam2 baking appliances. Harga utk bahan2 mentah Ok, harga utk baking pan and stuff mahal ooh..

hari ahad ada flea market..najah sangat berkenan cincin 2nd hand tu..tapi dia trauma filem I am number Four ngan jangan Pandang Belakang hahaha..

Tempat ni dipenuhi ngan mat2 dan minah2 kamera..termasuk aku hahaha..comel wess..

Dah letih merayau2 kat situ...Tiba-tiba ada orang nak belanja Seoul Garden...yea..yea..dapat jadi Korean wannabe.. tapi kami pi kat Juru Auto City tau..taraf patah balik..

TQ kacik..dengan ini semagat saya nak kawin ngan Jang Geun Suk semakin berkobar-kobar.
harga buffet tak murah gak RM29.99/Pax..tak masuk air tau..teringat makan kat D-11 sarawak ari tu..sama je standard makanan..

Dah setel makan..kami bergedik2 lagi kat Juru plak..cehh..tapau Subway Sandwich utk abah ngan Cookies utk mak..pas tu baliklah.ape lagi..
tak selera nak ke Jusco bagai sebab trafik amat menyakitkan hati..

gambar2 lain ada kt my flickr..x lalu nak upload dlm ni banyak2.

Tapi mmg best hangout with my sis..:-)



dzuli

No comments:

Post a Comment