Friday, June 24, 2011

its been a month

dah genap sebulan aku di IJM toll division ini
camne nak cakap ek
everyday is chaos..hahaha
masa keja jangan harap la nak berfb ke,twitter ke, apatah lagi blogging,
kena sound ngan boss tu dah tepu telinga gua..lama2 imun kot
try to catch up every single thing
everything is new to me
still x dapat phm drawing ngan baek
masih x tau Km 24.5 tu kat mana (hhehehe)

apa yang aku improve dalam sebulan?
hubungan ngan kawan sekerja da makin baik
dulu cm malu2
sekarang da makin ok..
mena, yana,farhana, abang zamri,shah,man yang pemalu,adam,kak wan, kak nana,En Din
dah makin ok ngan diorang

aku dah pandai wat COP (certificate of payment), work order, apply petty cash, baca skematik drawing utk street lighting, tau camne nak masuk dalam VBC, dah tau ROW, dah tau camne nak panggil quotation,da attend tender interview..pehhh...
everything is totally a new thing for me..
setiap hari yang aku lalui ialah hari2 yang penuh ilmu pengetahuan walaweeehhh

hopefully, kali ni I set a benchmark utk my career, bukan hanya kerja and tunggu 28hb utk gaji
but it is for my knowledge, experience and barakah in my rezeki.
semoga aku lebih kuat hati dan berani untuk menghadapi hari2 dan cabaran2 yang bakal menjelma
InsyaAllah..


ooh..tadi ada kawan lama kt UBSB call, Din nama dia, kami tak la rapat sangat, tapi penah la aku ikut dia pegi site zaman baru2 kt UBSB dulu..banyak gila sembang hehe...
ayat SMS dia sgt tacing " .....timba sebanyak mungkin ilmu ditempat baru"

*selalu aku pesan dlm diri, this is what i really want, Allah bukakan pintu, aku hanya perlu lalui..






dzuli

No comments:

Post a Comment