Tuesday, August 23, 2011

gilerr lah.. (Gila lah)...glew lew...

Tajuk tak sesuai utk bulan Ramadhan

kes disusun in a chronological order
tarikh: 22 August 2011 (22 Ramadhan)
tempat: opis gua
topik utama: kenapa gua pegi hanta flyers

8.00am- mena call, mtk aku tolong dia hantar flyers. 90000 keping you..equal to 90 bundle. 1 bundle almost 1 kg++, aku pon rasa ok sbb memandangkan aku tak ada keja yang urgent.

8.30am- mena kata  tak jadi plak..so ok

9.00 am- kena pegi pulak..so aku pon dengan rela hati la nak ikot...

so..dipendekkan kan cerita kami pon pegi ke beberapa lokasi yang ditetapkan untuk hantar flyers.
tiba-tiba...

si Mena ni dapat call bagitau boss bising sebab aku pegi hantar flyer. its sound quite like this " why go so many, i dont like many-many people to go"..tooo dia..(lebih kurang cam tu la, ayat yang terhasil dari penceritaan semula 3rd party)
dan aku tau aku dalam situasi bahaya
mena rasa bersalah.
kami pegi many-many people (actually 3 of us) sbb benda tu banyak hokeyy...nak pegi 2 orang je?..lebur la nak unload flyers berat tu..

then, mood jadi lagi teruk bila aku tau superior aku pon bising sbb aku pegi anta flyers.
aku msg dia mtk mahap.
dia msg balik :"lain kali x yah pegi, nnti boss tanya nape en*****r pegi hanta flyers, aku nak jwb hape, tu keja PR/CMD"..
sentap gua..sentap sesentapsentapnya..

da siap hanta, balik je tros gossip ngan Yana..
aku: apasal beb
Yana:dia tanya akak p mana, then Yana bgtau akak p anta flyers ngan mena, dia tanya balik, perlu ke akak p anta benda tu..

waaa...........serius semalam aku bengang..akibatnye petang semalam aku hanya lepak main cooking acedemy
akujugadaperasaananakcarikkejalain 

bila Mena nak arrange aku distribute flyers
aku jawab "beb, aku mana layak  nak wat keja2 camni" hahaha....Dang...

dzuli

No comments:

Post a Comment