Sunday, September 18, 2011

Berjumpa Mereka..

semalam aku pegi beraya umah En Lan kat kelang.

Toll: RM 14
petrol: RM 20
Time: almost 6 hours (travel time + waiting time)
feeling of meeting them: priceless
(pehh..feeling iklan HSBC pffttt..)

so, mmg kalau boleh nak gathering sikit
tapi Cik tun ada kt Sri Lanka (??) -siap promote suh aku pegi sana..(haaaa?)
masa oTw aku call azahar, dia kata dia ada keja kat cyberjaya, urgent (la sangat)
so last-last aku ngan family en muzie je la..nak tunggu semua x dapek la..
but at the end azahar pun datang jugak..tapi masa tu mmg kami da ready nak balik sbb dah almost 6.30p.m

ngan En lan ngan En Muzie, banyak jugak la dapat sembang..
tapi ngan azahar, sekejap je, dalam 15-20 minutes je..

family en muzie sangat cool..
seeing his wife, kak fieza i'm thinking no wonder En Muzie love her so much..
with 2 cute kids..
kak fieza sangat graceful (sblm ni x pernah jumpa dia in-person pun) and kind of soft talker (the way she talk)

family en Lan mmg da biasa jumpe masa kat Ipoh dulu,
wife dia selalu masak and kadang-kadang buat open house.

in not realize, almost 3 years i know these people.
it is so hard to find cool colleagues like them
the caring Bro, they motivated and help each other of us,
sharing happiness, worry and some shareable sadness with them.

3 of us dah tukar company, pursuing our career,
and for en Lan, he still the sole breadwinner for his family.
En muzie still searching for the best in career (like me)
azahar still in Arena perintis, become a right hand-man for his boss (ha ha ha)

even waiting time lebih lama dari meeting time, but it feel worth it
hopefully we'll meet each other next time in more perfect situation.

thanks to En Lan & family yang masak very nice asam pedas ikan pari & yong tau foo
thanks to En Muzie yang ajak dulu
thanks to azahar yang rempit dari cyberjaya.

curiosity
en muzie daughter, she is camera shy
dzuli

No comments:

Post a Comment