Sunday, September 11, 2011

Lookout!!!! Ampang + sessi gebang mamak.

di sebuah sabtu yang tak berapa nak indah
because the whole lask week is such a disaster (my job)
tensen gila..
so aku telah mengiklan dlm FB "zuraida, jom photoshoot this weekend" and its on...
kak syidah pon datang dari ipoh

teringin nak lepak sini lama da sbb baca a few blog yang review pasal tempat ni.
(tp kebanyakkan blog review pasal restaurant kat atas ni).

so, around 5.30 kitaorang bertolak dari kajang.
senang je, naik hiway cheras-kajang
exit hulu langat (kalau x salah)
ikut je sighnboard pekan hulu langat.
nnti npk la signboard lookout point..(ahh...google map ajerr).

around 6.30 ptg kiteorang sampai kat atas. (agak jem sbb jalan 1 lane dual carriageway)
jalan nak naik atas plak bengkang bengkok ckit standet nak naik cameron gittew.
Jalan gelap ckit ek..
kalau nak senang parking, mai la awal ckit. dont worry ada surau & toilet semua.
parking bawah RM 2, parking atas RM 5...tapi better la bayar extra RM 3 tu, jalan naik nak dekat 90 degree..pehh hazabb kot, turun xpe la..

mula-mula mesti la usha menara tinjau dulu. restaurant yang mewah2 kat atas tu, kami tengok je la...
masa ni tak ramai sangat orang. standet la peminat fotografi, orang ngedate ramai la gak.
so...acara utama, menembak la...

6.30 p.m
this pic taken around 6.30 pm, lampu blom nyala.
tapi time kitaorg datang ni baru habis hujan. so berkabus & kurang clear. orang pun tak ramai lagi. so, nak parking tripod kat mana-mana pon senang

7.30 p.m
ni around 7.30 macam tu la..mmg superb bandaraya ini. (pandangan jauh)
masa capture ni time x elok..maghrib u, dengar azan loud & clear lagi.. (tapi kitorg turun solat la lps tu). masa ni aku rasa KL sungguh WOW dari pandangan jauh. kalau dekat sndri mau ingat la hahaha..
7.50 p.m
ke kanan ckit dari gambar tadi. nampak flyover & segala.
the best part bila aku nmpak highway & flyover dari jauh..SUPERB..(aku mmg big fan of highway :-)). nampak lampu2 kereta kat traffic jem...hmmm

3 of us
nasib baik bwk tripod.
akhirnye dapat la gambar bertiga even muka kami cam out of focus sikit haha..

3 gelas air ni RM 7 uolls
lepas tu, dlm kol 8, turun bawah, solat.surau dia ok, bersih & selesa. pastu nmpk la ada 3 bijik restaurant yang tak la macam kat atas, restoren biasa2 je, so kami pon lepak kat satu kedai tu (yang lain tutup) order air je la sbb ada plan nak makan tomyam kat bangi. so biasa la oder teh tarik 2, teh o limau satu. masa nak bayar RM 7..sentapp mak...tapi pkir2 balik, biasa la tempat2 macam ni mmg mahal. lain kali baik aku minom kat atas. mahal pon berbaloi-baloi.

da setel semua, pegi nak makan tomyam sofina, che kamal kata sedap. alamak tutup lak. putrajaya hujan sangat lebat. plan nak photogedik atas jambatan pon tak jadi hahaha..
so, kami pergi Chaiyo Bistro, penah makan sini masa bulan puasa hari tu. hujan mmg sangat lebat. orang pon sangat ramai. so tom yam panas akan menjadi best. tapi kali ni x best macam bulan puasa hari tu...maybe sbb peak hour kot.
chaiyo bistro-tom yam kaw
dah habis makan, pegi membakar kalori kat karaoke plak. Karaoke Malaysia Idol nama dia ha ha ha..sejam je..cukupla nak melepaskan kegeraman aku dekat pekara-pekara yang berlaku this whole week.
biasa la sessi karock aku mesti ada lagu westlife (my love)..
balik rumah dah dekat pukul 2.00...sambung plak chatting ngan Che kamal sbb kami ada plan nak jupe ngan kak ida esok..

pagi ahad lak, aku bangun agak awal. da la tido lambat. kol 10.00 plan nak jupe kak ida ngan che kamal kat bangi je, kak syidah da nak balik, che kamal lak keta dia orang pinjam, udahnye kami jupe kat Hassan Cafe Bangi je..(hassan cafe ialah sejenis mamak bukan fine dining restaurant yo..)

kami lepak situ dari lebih kurang 10.30 until 2.00 petang. mamak-mamak kat citu da pandang slack da wahahaha..mmg banyak cerita keluar, mostly pasal career, pasal trip, gossip kawan2 lama,kawin(hahaha) e.t.c...

balik dari BBB aku sangatlah mengantuk..udahnye aku janji nak p kat najah & aku tunda esok la..

(sbbniakuarguenganmakakutadi,sorrymakaimmgemo)

good this does not comes many times in our life
maybe we dont have what others have
appreciate what we have
thankful to Allah
InsyaAllah we'll find happiness




dzuli

No comments:

Post a Comment