Monday, October 3, 2011

ADIDAS king of the road-part 2

so, sekarang aku nak cerita camne kami menghandle  events ni.
According to our PR, NPE is a co-host with adidas is a main sponsor with Sunway.
ape-apelah aku pon tak paham camne.

NPE as the co-host
inilah banner dia
mula-mula semua perempuan di-assign untuk water station, tiba-tiba last minit tukar, perempuan technical department kena jaga road closure.
1st impression aku WTH, perempuan sorg-sorang kat simpang yang gelap, kul 3.00 a.m..
then aku lega sikit bila tau ada partner ngan sape2.

episod agak hampeh bermula

10.30 p.m- aku ngan tech.asst aku bertolak dari umah aku. aku ingat simple je sbb aku penah pegi NPE tu, tiba-tiba aku salah jalan termasuk SKVE....walawehhh jauh dol, kena masuk LDP pastu dok pusing2 LDP ngan pusing2 NPE sbb aku termasuk PJS 2 la, PJS 5 la..aku sampai agak lewat....ooh..tensi, lebih dari RM 10 gak la toll kena bayar...

12.15 a.m- gather dalam kelam kabut sbb name list yang didistribute x sama. aku check aku jaga seksyen 3, tpegi kat seksyen 3, nama aku xde, tengok ada kat seksyen 2 pulak..hoiii..naik hantu jugak la...

1.00 a.m - kami dibriefing semua.masa ni da agak O.k tapi aku tensen gak sebab aku kena jaga simpang sorang-sorang.adui..masa tu ada la rasa cuak sikit, tapi sbb diorg kata lepak PJS 7/13 dulu sbb simpang aku close pukul 5.00 a.m

2.00 a.m - start gerak dekat lokasi masing-masing. then aku tengok lokasi aku yg gelap dan menakutkan..aku terus mencarut sikit dalam hati. apasal la wanita lembut (eceh) macam aku ni dicampakkan ke sini..

2.30 a.m - aku lepak kat port sorg brader ni sementara tunggu 4.30 a.m. memang tensen la + ngantuk lagi. user plak asyik dok tanya2 apasal tutup jalan. ceh..ada iklan kot, ni nak naik hangin jugak..

3.30 a.m - 2 pakcik peronda datang, then aku terangkan masalah aku and dia kata, xpe lah korg pegi jaga sana 2 orang, x boleh jugak nak letak perempuan sorang2 kat situ...its like HOOOO...Alhamdulillah, ada jugak orang yang memahami masalah aku.

4.30 am - almost semua jalan masuk and keluar untu ke NPE dah ditutup. serius mengantuk, and aku terlelap tepi jalan. haha...pakcik polis pun dah datang. tapi memang cuak la kalau aku jaga sorang2, motorist bukan dengan kata, hampir2 sorang motorist tu kena lepuk ngan polis tu sbb dia nak masuk jugak jalan tu. then ada yang tunjuk middle finger la...pehh..tak tau la camne kalau aku dok sorang2 kat situ.

about 5.00 a.m
bahagia sangat tgk traffic clean & clear
5.30 a.m- everything almost ready, paramedik pun da standby, polis2 semua da datang,LLM pun dah ada. masa ni mmg crucial and tak dibenarkan kebocoran traffic. Budak HELP college pon ada datang untuk tolong.

6.30 a.m- pelepasan pertama untuk 16.5km. ada sorang mat saleh ni (juara la) dia lari meninggalkan orang lain kt belakang. memang jauh la jarak dia dengan peserta2 lain.

7.00 a.m- perlepasan utk peserta 10 km..da tak tau sapa 1st sbb da mixed dgn runners 16.5km tadi.


escort team
escort2 in case mana tau pensan ke ape ke

ramai2 lari
masa ni da tak tau berapa KM
so, kami pun melepak kat tepi simpang tu. da la partners aku ni semua mcam kurang kecoh, so aku agak bosan la..last2 aku rilexxxxx.........

10.30 a.m - masa yang ditunggu2 utk balik huahuha..betapa gumbira nya hati bila diorg suh bukak plastic barriers tu, bertambah gembira bila tengok pool car amik aku.

12.00 a.m- kami pun bersurai selepas sessi photogedik. aku ngan farhana sempat singgah The Mines dulu sbb  dia mengidam sushi..

white & blue-adidas bab
gambar bajet masuk IJM portal
balik tu memang pensan la..syukurlah everything went very well, our director pon send message of appreciation. FYI, yang paling seronok sebab dapat baju Adidas free. yang tak seronok aku tau berapa ramai kantoi subuh sbb handle mende ni., tapi entahlah nak kata camne, harap2 Allah terima solat qada' kitaorg semua.


dzuli

No comments:

Post a Comment