Sunday, October 23, 2011

Here we come-melaka

well, hello there (bajet anwar hadi)..
setelah almost 2 minggu aku tak  melayan blog ni
sebab kesibukan jiwa yang melampau batas.

ada la 2 entry yang aku wat masa kat opis guna gambar dalam henpon
tapi aku masih nak blogging. ada org baca ke tak ke aku tak peduli. it is for myself to share..(even not to the whole wide world or 100000 followers yang hanya follow tapi tak baca miahahahaa..
okey cut the crap.

last saturday, 1 lagi wishlist kat belah kanan blog aku ni dapat.. aku p Melaka babeh
sorry to say, it is not exciting trip..tau tau whats the problem is.. Maybe we are bit overage for the Melaka excitement (zoo, taman buaya, menara tamingsari and stuff..) or maybe we went with too tight budget..(biasalah zaman ekonomi diri sendiri menurun)

sampai je kami pegi bandar hilir la...its really change. last aku jejakkan kaki kat bumi hang tuah masa darjah 4 (kalau x salah..very2 purba dahulu).

waterfront
melaka waterfront-bolelah tahan

beca bewarna warni
beca-nak bergambar pon kena bayar uolss...

lepas tu pergi Jonker Street. aku sangat teruja kat sini sebab boleh try street photography yang sangat aku idam-idamkan tu muahaha. banyak sangat kedai makan yang menarik. tapi kebanyakkan tak halal la..adik2 aku skeptikal ckit. jangan harap diorang nak makan/minum kat kedai non-muslim.
jonker street ni tempat cari souvenir, banayak kafe2 china, guesthouse pon ada rasenye.

Jonker street
Jonker Street
on that day, cuaca memang panas la. 2 org budak ni da tergedik2 da tak tahan. aparaaa..x tough betul. last2 kami masuk dalam satu mall ape ntah dekat dataran pahlawan tu. refresh ckit. tgk satu pameran yang membuatkan aku rasa loya bila teringat balik...pegi makan pizza yang service cam haremmmmmm....

lepas tu kitaorang pegi usha pantai klebang. pantai ni sangat tandus ok. pasir putih, lapang gila. ramai main layang-layang,sesuai la sangat sbb pokok2 tinggi pon x ada.

my little sisters
my 2 sisters at the deserted island hahaha

flip-flop
3 selipa jepun milk beta
here come the best part in Melaka, original coconut shake klebang. tepi jalan otw to pantai klebang, nampak ramai2 manusia beratur tu..itulah dia...
almost 1/2 jam kitaorang beratur sebab nak try test yang kata sedap sangat tu....
tapi aku rasa sama je macam yang aku beli kat putrajaya haha..tapi portion besar, harga murah...kami beli jugak air kelapa dia, air kelapa dia memang sedap...x campur gula, ais sikit je...isi kelapa banyak...mmmmm...

klebang coconut shake yg femes
abaikan awek hot tu

tapau style
tapau je, minum dalam keta

dah setel misi-misi ni kitaorang balik. mesti pelik sebab tak try ikan bakar kan? adik aku nak balik awal sebab dia nak pegi big bad wolf bookfair haha..ikan bakar bagan lalang pon bolehhh






dzuli

No comments:

Post a Comment