Monday, December 5, 2011

IJM Give day out 2011

semalam company aku hold satu events wajib utk semua anak syarikat mahupun HQ
Give day out nama dia
considering yang kami telah banyak memusnahkan alam sekitar dengan projek-projek pembangunan and stuff,
so kami semua kena buat khidmat masyarakat ni

utk LEKAS, boss pilih nak bersihkan kawasan rekreasi ulu bendul, kuala pilah
last aku jejakkan kaki kat sini, almost 15 tahun lepas kot,
memang da banyak berubah.
ada free wifi uolls, jangan main-main.

around 8.30- semua participants berkumpul kat Plaza tol setul, breakfast and gerak secara konvoi ke Ulu bendul

9.00 a.m - semua sampai, bergambar dulu, light briefing and start la kerja.

muka-muka tekun dengar briefing

the best part is aku dapat kerja bersihkan alat-alat taman permainan yang berhabuk, berlumut dan berkulat2 untuk dibersihkan. semua kerja dibahagikan dalam group yang kecik la, group aku ada dalam 6 orang.
that day, kami la yang paling comot sekali sebab main air kotor...haha...nasib la ada water jet, kalau tak ntah la camne nak bersihkan.

gambaran keja kump aku.
yg tgh gigih berlakon tu my colleagues merangkap ketua kumpulan
gambaran lebih jelas rupa sebenar alat2 permainan tu
member-member geng bersihkan sungai lagi seronok, jupe pampers, kain pelikat, spender??? haha..kamonlah rakyat malaysia, kat Ulu Bendul ni tong sampah merata-rata tau, pampers anak pon nak buang dalam sungai ke

10.30 a.m - take a break, bos belanja aiskrim kring kring.. da lama tak makan aiskrim pakcik moto yang femes di mana-mana pusat rekreasi ni haaa

10.45 a.m - sambung keja dengan tekun awww...

ni la geng-geng bersih sungai
12.30 p.m - berenti semua, mari bergambar2 untuk dimasukkan dalam IJM portal, dan fanpage LEKAS.
                   lunch kami nasik ayam Lina yang glamer di seremban ni tau. dah lapar , semua sedap.

da setel semua, balik lah dengan muscle yang sakit. nampak sangat da lemau lama tak buat keja berat huahuahua.
posing2 standard. (dari zaman sekolah sehingga kini)

kat bawah ni semua gambar-gambar selingan. jeng jeng jeng



men in black to our big boss..hensem kan??
gambar bonus
sekali sekala buat xtvt cam ni chaghe kan? :-)

(some pictures taken from LEKAS fb & farhana FB..harigatoo)


dzuli

4 comments:

  1. i was just googling around on IJM Give Day Out and i found ur blog! Nice coverage. Have read about ur xtvt on the IJM Give Facebook page.

    ReplyDelete
  2. Yeap, i am! I'm with the construction division. Attached to the Besraya Eastern Extension. Boss u is my client here. :D. I've updated my entry on the Give Day Out.

    ReplyDelete
  3. what a small world haha..maybe boleh jumpe masa training or dinner someday hehe

    ReplyDelete