Friday, December 2, 2011

Kepulangan yang dinanti

gambar ni je yg sempat gua capture (apakahhh???)



setelah genap 48 hari mak dan abah menuanikan ibadah di Tanah suci
28 Nov bersamaan 3 Muharam mereka selamat sampai di Tanah air
tgk diorg keluar dr arrival hall, wahhhhh rasa macam "syukurlah mereka selamat kembali".
bukan kami adik beradik je, mak njang, pak njang, kak long, kak su and abang Ijan sudi join the club malam tu,(mak njang ialah kakak yg paling rapat ngan mak aku.).
actually ada ribuan ahli keluarga para jemaah kat KLIA malam tu
ETA dalam pukul 12.00, tapi ada delayed dalam 30 minit je.

even sebenarnya masa tu aku sangat letih menjadi supir utk adik2 kesayangans gua yang manja and banyak songeh

cik supir ni melulakan tugas pukul 8.00 a.m
bangi-LCCT-subang-the curve(hahaha)-subang-bangi-KLIA..-phewwwww.
tugas berakhir pukul 3.00 a.m

tapi cik supir dapat upah segelas besar starbucks (nathape2 nama), satu set ayam penyek ngan soda gembira..
ooh lari tajuk

mak agak kurus, terkejut mak I jadi slim gitu...abah ok je, tapi depa batuk and masih belum baik lagi.
biasa la da balik mekah, macam2 barang dibawak balik untuk hadiah kepada orang-orang tersayangs.
paling common biasa la kurma, pistachios, kismis besar (sedap), aprikot kering (sedap), coklat mekah (sedap), teh arab (sedap), biskut butter mekah (sedap), pashmina (cantek), sejadah, and my mom bought a lot of (bukan a few) Abaya..yeah adik aku yg peminat abaya merembat 80% dri semua abaya yang mak beli.

then, siang tadi baca paper, kita digalakkan memeluk orang baru pulang dari Makkah untuk ambik keberkatan..yes we all did that.
harap2 next year mak njang ngan pak njang dapatlah pegi menunaikan haji, dah lama diorang tunggu...

Harap-harap mak ngan abah diterima taubat mereka, dimakbulkan doa mereka dan dapat menjaga kesucian gelaran haji & Hajjah sepanjang hayat mereka~ Amin~


Published with Blogger-droid v2.0.1

2 comments: