Saturday, December 24, 2011

Marissa Birthday + Trekking at FRIM kepong part II

poyo lah cerita cuti 2 hari kat KL nak ber part II bagai...
welll....

pagi ahad yang indah,
redup pulak tu memandangkan sekarang ialah musim hujan,
dalam area 9.00 lebih kami bertolak dari flora damansara
pekena roti canai dulu untuk mengecas tenaga
then zoooommm....dekat je, around 15 minutes gitu
kitaorang kena caj RM 11/12 tau (tak ingat amaun sebenar)
kereta=RM 5
Kamera= RM 5 (nyesal aku x sorok kamera kat bawah kaki dlm kereta)
person=RM 1 ke 2 ntah

no komen
hahaha

masa gambar diatas diambil, kami masih bertenaga.
dua kesalahan besar kitaorang haritu;

  1. x pakai sport attire- ingat main-main macam dekat Sg Sedim dulu
  2. tak bawak air langsung- kafe tidak dijumpai hokeyy
then berbekalkan sekeping peta, we start berjalan-jalan.
ramai orang berlari-lari or kayuh basikal


dedaun
it is so cantik tgk daun2 dari bawah

apakah??
jangan ditanya apa maksudye

tempat ni kan research centre, so sebagai manusia yang tak pernah blaja biologi, maka aku tak paham pon istilah2 dalam ni. just enjoy the view ngan cuci-cuci mata saje (ahakss)
well, a lot of hot guy mountain biking in this area.

DSC03381
well, aku suka pokok yang bulu-bulu tu.

jangan main-main la trekking kat cni, aku rasa macam neverending road,
last2 aku tengok batu tanda, da 5 KM kitaorang jalan
its like WHATTT? kalo tak, takde pasal la nak jalan 5 km, keluar peluh jantan beb.

DSC03373
jalan-jalan jumpe kem perah ni..maybe perah tenaga orang kot
tapi sayang sebab kitaorang tak naik canopy walkway dia
ramai gila, pastu tiket kena beli kat bawah lak..

she left me behind
laju cik kak ni jalan
pic kat atas ni ialah bayangan trail yang kami kena  lalui..huh..

last but not least, kami carik sampai jumpe rumah tradisional Melaka & Terengganu yang diimpot dari kedua-dua negeri ittew...pehhh rasa takot pon ada..maklumla rumah dari zaman purbakala..(actually its around 1917 cam tu la)

rumah melaka
okey..saje nak enteprame
okeylah..agak panjang dan mengarut..
pada sesiapa yang nak meningkatkan metabolisme, bolelah datang cni..
dekat je,..



dzuli

No comments:

Post a Comment