Sunday, January 1, 2012

RECAP -2011

 macam seronot plak tgk orang buat recap tahun 2011 (iaitu last year)
so nak jugak la..even life aku ni bukanlah menarik sangat kalau nak dibandingkan ngan life Dato' Najib ataupon Siti Nurhaliza kan

Januari  2011 - I menjejakkan kaki ke Sg Sedim...tree top walk terpanjang di asia tenggara tau..

saje  je boh gambar diri sendiri.



 Februari 2011 - I pergi Brunei, my 1st & last overseas trip for 2011. Jangan ditanya kenapa Brunei..

Masjid Sultan Omar Ali Saifuddin- one peaceful night

Mac 2011 - Aku menekadkan diri menghantar resign letter dekat UBSB, dengan linangan air mata

Tempat kerja paling best- I've met a lot of wonderful people here

April 2011 - Proses handing over 1st project aku- zone 1..it was not a joke, very tedious but sangat puas hati bila semua settle.

Finish product- zone 1

May 2011 - Menjejakkan kaki ke IJM -LEKAS highway

Ampangan Toll Plaza- Genset stimulation

June 2011 - Nothing much

July 2011 - Kakcik Engagement..(ye langkah bendul..ye aku faham)

my shots tauuu

August 2011 - Bulan Ramadhan, da start feeling2 financial crisis dalam hidup gua. (aku x beli baju raya tahun ni)

kung pao chicken in yam basket- Iftar with cik tun & kak siti

September 2011 - 
  1. Aidilfitri. 
  2. aku menjejakkan kaki ke Ampang Lookout
Aidilfitri without my brother & sister in law
Nice kan- Malaysia hebat ape..

Oktober 2011 - 
  1. Abah & Mak berangkat ke tanah suci untuk menunaikan Fardhu Haji.Alhamdulillah, semuanya selamat.
  2.  Aku pegi Melaka wohoooo
  3. Aku dipaksa join jadi comitee Adidas King of the road 
ni je benda yang menarik kat Melaka tu
tugas gua utk memastikan tiada kebocoran trafik

November 2011 - Raya Haji without my parents.. sedih woooo. End of the month, my parents selamat tiba ke tanah air.

ala kadar di petang menjelang Aidiladha

 Disember 2011 - 
  1. IJM Give day out di Ulu Bendul
  2. gua menjejakkan kaki ke FRIM Kepong
  3. pegi cari pasal kat Putrajaya Wetland
  4. Engineering disaster di highway - Alhamdulillah, almost settle
ni la ahli-ahli highway LEKAS.

view from lookout tower- Putrajaya Wetland
Track yang membuatkan sendi-sendi terus refresh
hampir diselesaikan

Aku rasa 2011 tahun aku kearah menjadi seorang pencinta alam (dulunya aku pencinta shopping mall)aku tengok, eh..apasal aku banyak masuk hutan ni haha (tapi bukan hutan-hutan extreme la)

so tamatlah riwayat 2011 dalam hidup hamba Allah bernama Dzuliza ni..
hopefully 2012 tahun untuk membetulkan kesalahan 2011 (bole ke macam tu).
semoga aku dapat menjadi Dzuliza yang lebih baik & dzuliza yang lebih beriman
last but not least, aku nak berjaya dunia akhirat..


dzuli

6 comments:

  1. dzuli,

    1. wlpun ko tak bagi tanya tapi aku nak tanya gak..."kenapa Brunei????". hehehehe. ada sekali tu kan, kwn aku ckp lelaki2 di sana beriman...apakah itu alasannya? jeng jeng jenggg...

    2. jgn sedih beb, dah sampai seru adik ko...kita punya turn belum lagi...tapi aku yakin ko akan melangkah bendul aku...eh? hahaha

    3. aku suka shot KL yg ko tgkap dr ampang lookout. nice :)

    4. seriously aku rindu coconut shake klebang. dah 2thn aku tak turun melaka..hurm..

    5. pencinta sopping mall?? apekah?? ko kaki sopping eh?

    last but not least, selamat tahun baru...aku doakan semoga impian dan harapan ko tercapai. ameen~

    ReplyDelete
  2. yo fatt,

    1. aku p brunei sbb aku tgk gambar kawan aku kat kampung ayer, & kebetulan aku main2 website air asia dapat tiket murah gila pulak. terjejak la kaki aku kat sana..

    2. ntah, sebenarnya aku serius x rasa ape2 sangat, orang lain je yang tolong rasakan utk aku haha..(mak & makcik2 aku la)

    3.thanks....

    4. aku rasa aku x nak da turun Melaka dlm tempoh 2 tahun hohoooo...baik aku p cameron

    5.dulu...zaman duit banyak ngan muda-muda dulu .. tempat riadah tu shopping mall..

    Amin...sama-samalah kita heheeee

    ReplyDelete
  3. salam ...
    IJM rupanya ko..hehheee..best nampak IJM tu..hehheee..ada kosong, blh la roger aku...(nampak sgt workaholic aku ni..asik pasal kerja je) yelaaa...kebetulan kita seiring sejalan nmpknya...aku bidang Qs..ko?hehheeee...mcm engineer je aku tgk muka..hahhaha

    di kesempatan ni, wpun aku byk tegur dlm twitter je, aku doakan ,tahun 2012 lagi baik dr 2011..(mungkin kawin???) hahhaaa...dan jalan tempat2 lagi best dr Brunei (hahhahaa...kejam..) macam la Brunei tu tak best....ko cuba up skit Brunei tu...hehhee..aku pun teringin gak...
    ok, can cin cau

    ReplyDelete
  4. wahh..ni dia orgnye..ko Qs ek..nak tau opis aku x pakai QS...hahaha.nk jd QS boleh apply IJMC..

    InsyaAllah..kawin tu doa2la aku dpt laki kaya #berangan haha
    tempat lgi best drbrunei da png p dah iaitu umah aku#joke..
    InsyaAllah kaki ni teringin p Jakarta-bandung, tengok poket..OMG..hehe

    ReplyDelete
  5. what a review for 2011! Thats a whole lot of activities.

    ReplyDelete
  6. zara: actually 2011 quite slow for me haha...2010 is much merrier..

    ReplyDelete