Monday, January 30, 2012

Movies..movies..movies

beberapa hari ni, aku banyak membuang masa aku kat panggung wayang,
sebab, last movie yang aku tengok bulan lepas is ombak rindu hehe
so sebab hari ni aku amik cuti, aku tengok citer ni secara solo

the viral factor
sebab aku nak tengok cerita ni..opkoss la Jay Chou ngan Nicholas Tse. Nicholas Tse ni aku minat dari aku form 5 lagi..and the interesting part is filming buat kat Malaysia hahahah..
kerana aku rakyat malaysia, lawak jugak la bila tengok rompak kat Putrajaya, keja-kejar kat bukit bintang, pas tu naik tren kat KL sentral hehe.
Jalan cerita quite tipikal HK movies la, 2 adik beradik terpisah, abang jadi bad guy, adik jadi polis, bekerjasama melawan penyebaran virus oleh seorang polis corrupt yang hot..
overall..puas hati, sedih daripada ombak rindu sbb elemen kasih sayang family yang kuat.

then, sempena farewell aku ngan housemate aku, kami layan cerita ni

ada The Rock uolls
not bad la, cerita fantasi kanak-kanak kelab disney, memang ramai kanak2 pon dalam cinema masa tu hahaha.
sapa tengok journey to the centre of the earth maybe akan lebih paham, sebab ni sequel drpd cerita tu.
agak best la sbb The Rock, Vanessa Hudgens.pastu jalan cerita fantasi..

so...ada a few lagi movie in waiting list...:-)


dzuli

No comments:

Post a Comment