Sunday, February 19, 2012

a bond that still strong

Location: Hometown Kopitian, The Curve
credit to Galaxy S2 kamal yang canggih
tahun 2012..hmm almost 6 tahun aku berkawan dengan mereka-mereka ni
despite ada yang 2-3 kali bertukar tempat keja,
dah kawin..
dah ada awek..
dah ada 500++ friends dalam FB
tapi, once in a while mesti kami hangout sama-sama jugak.

so, semalam
even hujan agak lebat
LDP jem agak teruk,
The Curve pon ramai orang
depan Sunway Giza tu (tak tau nama jalan) pun jem jugak
kami bertemu untuk partyyyyy ehh silap..lepak je

pukul 5 baru cukup korum
ala, aku, Zu, Pn Ros (da jadi puan uolls, fresh lagi..)and Kamal
Lin tak dapat join (lain kali ye mummy to-be)
semayang Asar kejap,
lepas tu lepak kat hometown kopitiam (favourite place aku ngan zu)

terima kasih Puan Ros atas tajaan makanan2  ini
3 layer tea, coffee shake,milo dinosor, air kamal sampai lambat..
biasa la..baru 4 orang, meriahuools dia macam 8 orang, kalau 8 orang, tak tau la cmne..
gossip, future paln,gossip, projek, politik, pehh
cukup cerita kedai kopi.

tapi, situasi paling tak bole blah masa nak pilih menu :

Zu: Dzuli, nyonya laksa ni sedap tak?
Aku: Ntah
Kamal: kalau nak makan laksa tu, baik kita lepak cafe penang depan tu

Zu: dzuli, otak-otak ni ada seafood tak
aku: takde
Kamal: kalau nak makan otak-otak, baik makan kat kedai biasa yang jual sebakul tu

Zu: Assam laksa ni sedap tak 
kak Ida: zu, jangan cakap kuat-kuat, kang kamal bangkang lagi ape yang ko nak makan.

so guys..after going through a long and tired week (overload work) this is a remedy..:-)

love uolls..

dzuli

No comments:

Post a Comment