Monday, February 6, 2012

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi-Short & Fun

last saturday, sebab rakyat Malaysia dapat cuti 4 hari
so, aku ngan kawan aku (zu la, sape lagi) nak pegi perancis
tiba-tiba, alamak ticket flight abis pulak  #dialogberangankaya #tipu
so, kami pon pegi ke Tropicale Colmar, Bukit Tinggi - A French Theme resort.
it is a free and easy ride, lebih kurang 45 minit dari Damansara, kecuali jem sikit dekat batu caves.

sampai sana, kena bayar entrance fee RM 12, then misi mencari tandas..
then misi photographing..yeayyyy..well it is a photograher heaven though.
banyak jugak le photography group outing,ada yg dari Filipina yo.

we arrive at france
arrived at france-berangan lagi
from the tower
from the tower
boleh bagi makan kat swan 4 ekor dalam tasik tu


actually, mana ada ape2 sangat kat sini, banyak cafe-cafe yang harganya lebih mahal dari starbucks for a cup of coffee, banyak hotel-hotel. tu je, nothing much activity other than photographing. tapi ada la rabbit park la, japanese garden la, tempat untu extreme sport macam paintball, flying fox,wall climbing. that why
aku tengok banyak datang sini in grouping for company events camtu.


but the weather is nice on that day, memang feeling highland, cold and windy.
then dah abis shooting kat situ, kami gerak pegi japanese garden
naik bungee yang disediakan, it is a natural rollercoaster
peh, curam gila, 70 degree ada kot.

sampai kat sana, kena menapak lagi dengan kecuraman yang sama nak sampai ke japanese garden tu.
stamina yang mantap amatlah berharga ketika ini hehe..

kecuraman yang extreme

tapi, bila sampai kat atas tu, terus rasa pendakian itu berbaloi-baloi.
sangat mendamaikan, landscape yang cantik, ikan koi bersaiz mega. rumah tradisional jepun..
mm..thumbs up

the landscape is superbbbb
pendakian yang berbaloi-baloi

waiting house-japanese garden
boleh masuk lepak dalam waiting house tu.
after photographing macam gila and pekena aiskrim solero lime, kami pun balik.
mula-mula macam nak lepak dekat kafe kat situ, the pkir balik, kami sangat lapar nasik, baik kitaorang turun bawah, makan kat genting sempah. lagi berbaloi-baloi.

kitaorang arrive KL dalam pukul 4.00 p.m and kami sempat lagi pegi lepak the curve.
try cupcake chic. boleh google cupcake chic tu. cupcake dia quite nice, not to sweet sbb frosting dia dah sweet (takde gambar). but the iced cappuchino..hmmm sedap lagi yang 3 in 1 hahaha.

this short trip was quite fun. thanks tu zuraida and myvi lagi best dia.
sampai jugak aku kat Tropicale colmar ni.
untuk bonus..
-
-
-
-
beg banyak, posing bajet...:-)
thanks to seorang brader yang snap pic ni.
dzuli

1 comment:

  1. Hai.. thanks for the info.actually tgh surver nk g jln kat sini...:)

    ReplyDelete