Thursday, May 24, 2012

IJMHS-More than words


LEKAS (IJMHS) Hmmm..
satu experience yang sukar nak digambarkan dengan kata-kata
so aku gambarkan dengan gambar-gambar :-P

Aku menjejakkan kaki kat sini atas dsar kecintaan mendalam terhadap highway and masa tu angin sengal aku utk berenti dari UBSB tengah naik.
So, after a very bad 1st interview,
Aku dipanggil utk 2nd interview..and maybe Allah tetapkan aku kat sini utk sesuatu.

After a year..phew..a long  year ok..I have to resigned kerana aku perlu berkhidmat untuk penaja biasiswa aku. :-p

The Good
  •  banyak sangat benda baru yang aku belajar. as a fresh in highway operation in maintenance, memang aku sangat excited. seminar, technical briefing,  even KIK presentation pon aku sapu semua
  • Meet a lot of people, kalau masa project dulu, kehidupan revolves around the project, but here, memang dapat bergaul dengan ramai orang.LLM is a platform untuk jumpe mereka-mereka yang dari bidang yang sama. 
  • Dapat ramai kawan..biasalah, da jumpe ramai orang, opkoss some of them jadi kawan
  • Perasaan best bila dok tepi jalan (masa major repair) then ada budak2 civil eng nampak aku then diorang pun berangan nak jadi cam aku (trust me, aku macam tu lah dulu)
  • banyak kumpul souvenir, non woven bag,organizer hehehe. selalu bila ada technical briefing, supplier akan bagi ape-ape complimentary gift gitu.
  • Banyak event yang agak menarik macam  IJM give,masak bubur lambuk an distribute to user.

gambar masa buat genset stimulation
IJM GIVE


The Bad
  • Environment pejabat yang kurang best (takyah la elaborate)
  • Kurang rasa "friendship" (berbanding masa dekat UBSB dulu)
  • Intenet takde (boss block intenet aku sbb aku main angry bird..boleh camtu?)
  • sesetengah event yang hazabb nak handle (adidas run,distribute flyers)

*tak perlu la aku bagitau yang lain. mungkin perasaan aku sorang je kan?

Adidas Run-mencabar bila tak tido lebih dari 12 j

The Ugly
  • Work station aku hehe..

meja aku masa awal bulan, hujung bulan clean and
clear sbb kurang paperwork.
style aku, sbb aku cepat short term memory loss


Extra Pictures untuk menggambarkan situasi sebenar alam pekerjaan aku *ecehceh*

TCSS..canggih tak?
TCSS-Traffic Control Surveillance Centre -macam real time monitoring la 

sedikit gambaran rupa highway aku
ni salah satu daripada major repair work.
New year  PARTY..party ok..bukan dinner

tempat ni tak lah seprti ape yang aku harapkan, but at least I've learn something new, improve knowledge,meet new friends,belajar cara nak berjimat.:-)
Hopefully, ape yang aku belajar kat sini/pengajaran yang aku dapat dekat sini boleh aku gunakan untuk masa hadapan.InsyaAllah.

IJMHS,
Till we meet again.

dzuli

No comments:

Post a Comment