Saturday, July 7, 2012

seminar, Field job, Floria & Kursus

panjangnye tajuk..tak kreatif pulak tu
last week memamng minggu yang agak hectic
almost breathless dibuatnya
baju tak sempat basuh pun membukit dalam bakul

dimulakan dengan "seminar on river & drainage 2012"
dulu masa aku keja highway, seminar memang best
tempat bertukar-tukar pendapat & tahu teknologi ataupun inovasi baru untuk industry
yang ni, so-so kot
maybe masa ataupun floor yang tak memeberi respon masa Q&A section
but applause to their effort. Maybe it will be better next time

air,name tag (eja nama ayah aku salah)

hotel ni takde wifi free FYI..

esoknye pulak, kena pergi outstation yang tak berapa jauh la (PD je pun)
untuk satu projek yang telah menjadi "engineering disaster" disebabkan banyak benda
pergi ngan colleagues la kan sebab 1st time.
hopefully kami dapat fix masalah ni

tunjuk gambar parit je

Dalam dok busy tu, sempat jugak la aku meround Floria Putrajaya 2012 sebanyak 2 kali hehe
this year much more merrier dan aku rasa semakin cantek dari tahun lepas
cuma aku rasa bunga kertas susah sikit untuk diekpresikan berbanding tema bunga mawar tahun lepas

cari ape yang indah?

then...here come the most exhausted-nerve wrecking-CPESC 3 days course +5 hours exam untuk mendapatkan title CPESC (certified professional in sediment control) Professional tuuu..
takde lah, for me it is more to belajar environmental control plan ngan best management practice untuk sediment control la
3 days course sangat sangat pack. balik rumah je aku flat, lepas solat isyak, iron baju mesti trus zzzzzz..
hari exam lagilah..5 jam straight exam, kebas b***** duduk lama
ntahla bole pass ke tak.
part rures & regulations menyaksikan aku bantai almost semua soalan
oh, exam ni USA base ok, bukan Malaysia sebab we are not there yet (but we are currently working on it)
penceramah kami seorang mat salleh, Mr Eric, seorang warga malaysia yang bekerja di California USA, Mr Leong dan seorang Ir.Azman.
3 of them done a great job.

CPESC

study


That's all for now
esok, InsyaAllah aku nak pegi melencong ke negeri cik siti wan kembang :-)


dzuli

No comments:

Post a Comment