Friday, August 24, 2012

aidilfitri ini..


syukur Alhamdulillah
sekali lagi Allah bagi peluang untuk menyambut Ramadhan & Syawal pada tahun 1433 Hijrah ni
segalanya ok-ok saja bagi kami sekeluarga

Tahun ni (macam tahun-tahun lepas) raya kami sangat simple
almaklumlah family kecik kan
jeles jugak tengok kawan-kawan dok upload gambar family gathering dalam FB
ada yang siap buat bbq la,gambar family ramai-ramai la.
(ni rasa nak cari calon suami dari family besar ni hahaha)

Tahun ni complete 4 orang kami adik beradik balik raya
macam tahun lepas abang beraya kat rumah family mertua dia

Lain-lain aktiviti macam biasa je
lepas sembahyang sunat Aidilfitri, balik kampung
melawat saudara mara
then bagi aku & adik-adik
upacara diteruskan dengan melawat soping complex (Queensbay Mall) haha
masa ni la 3 of us nak bergossip/mengumpat/cari barang-barang
macam aku ngan Najah ye la..
dah lama kot tak jalan-jalan soping complex kat penang

kuih dan muih beraneka warna..
ni sebelum kacik balik & menambah lagi stok
baju raya ai. yang biru abah sponsor
tiada labuci/sulam/manik-manik..handmade by my mak
4 of us..
nyaris-nyaris nak kena pakai kasut ni time raya
akhirnya ai beraya ngan flippers kaler biru tali merah sahaja
pengantin tak berapa nak baru
ni je gambar satu family yang elok sikit..
yang lain-lain macam-macam hal

itu jelah yang nak diceritakan tentang raya aku
sederhana sahaja..tapi at least agak sempurna (syukur)

aku rasa masih belum terlambat untuk mengucapkan
SELAMAT HARI RAYA AIDILFIRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN



dzuli

No comments:

Post a Comment