Tuesday, August 14, 2012

Iftar dengan rerakan lama

Tak sempurna Ramadhan kalau tak Iftar dengan kawan-kawan baik kan
feeling dia sama macam kalau tak Iftar dengan keluarga terchinta.
pehh...

so edisi berbuka dengan kawan-kawan baik aku bermula seawal 5 Ogos yang lalu (16 Ramadhan)
kebetulan pulak, Kak Syidah turun KL,
original plan will be 4 of us (aku,zu,kak syidah & kamal)
so kitaorang pilih Bangsar sebab centre dari kedudukan kami berempat 
yela Kamal kat Taman Desa, Zu ntahmana-mana (soping), aku ngan Kak Syidah plak dari Ampang pegi melawat baby Lin.

Setelah pung-pang-pung pang (banyak benor masalahnye)
akhirnya dapat jugak la kitaorang Iftar bersama-sama
kat Mehbub, Bangsar
oh Kamal tak dapat join sebab last minute boss dia suh dia pegi Terengganu
so, signature dish kat sini mestilah nasi Beriyani diorang kan..
masa kami book around pukul 5.30 pun orang dah ramai tengah beratur untuk tapau
dulu-dulu sepupu aku memang selalu bawak aku makan kat sini
Feeling bukak posa kat sini macam dalam hutan hujan tropika/bird sanctuary haha
pastu kereta pulak abis kotor kena berak ngan burung
tapi makanan best la..air epal dia..peh  lazat lagi pure.

3 of us order nasi beriyani ayam madu
sehati sejiwa sungguh :-)


then 10 Ogos ( Ramadhan ke 21) aku iftar dengan kak Azma & member dia pulak
ekcelli dia baru je balik dari Jepun
present tech paper.
peh...seronok kot puasa di negara orang (aku nak buat at least sekali seumur hidup)
kami berbuka kat San Fransicso Pizza, Bandar Baru Bangi
tapi kitaorang tak makan pizza pun
aku order beef ball rice (sedap), kak azma makan pan fried chicken kot, sup kambing complimentary (sedap gila ok), bread pudding (paling sedap aku pernah makan), tiramisu, choclate brownies, kawan Kak Azma lak makan spaghetti ngan seafood soup.
makanan yang kami order aku amatlah puas hati, pricey sikit tapi satisfaction tu ada :-)

clockwise: pan fried chicken,mutton soup,bread pudding,tiramisu,
beef ball rice.


Then 11 Ogos, (22 Ramadhan) aku Iftar dengan 2 of my besties (Zu ngan Kamal)
setelah aku ngan Zu berpenat lelah berperang kat Jalan TAR (hotspot untuk cari baju raya)
tapi aku tak beli baju raya pun
beli 2 tudung ngan keronsang je.
saja je nak tengok kemeriahan Jalan TAR. bukan letih pun sebab kami spend about 2 jam je kat situ
petang tu, kami berbuka kat Restoran Alissara, Puchong Indah
(pagi kat KL, petang kat Puchong lak *sengal*)
pilih puchong bukan ape, centre dengan kedudukan kami semua :-)
Alissara ni dijumpai hasil google. banyak review kata best
well..memang agak best
kami order tomyam,ayam gajus (sedap),sayur campur,kerabu mangga,telur dadar,air teh o ais limau satu jag (ikan paus sangat),pastu amik dessert siam yang tak tau nama tapi sedap ok
aku suka yang bebola hijau tu..aku makan dekat 2-3 bijik kot
semua makanan tu RM 60..ogak ok kot memandangkan lauk banyak tak hengat.
Edisi Iftar ni memang sakan, sampai 9.30 kot baru gerak balik
(surau ada kat restoran ni tapi tak selesa sikit, but ok lah, at least ada kan?)

clockwise:dessert A,dessrt B,sayur campur,teh o ais limau,ayam gajus
* dessert b tu rasa dia macam ABC, ada jagung,nata de coco,jelly,nagka dll.


walaupun kitaorang ni selalu jumpe untuk hangout & berjimba tapi iftar bersama-sama ialah acara wajib :-p.




dzuli

No comments:

Post a Comment