Wednesday, November 14, 2012

Riang Ria Sunway Lagoon + Toowamba Steakhouse

last week my besties ajak aku join family day company dia
memandangkan aku sangat tensen dengan kerja-kerja hakiki
maka aku pun bersetuju utk join
I was never a big fan of theme park, bising,panas,ramai orang, gitulah pendapat aku
kitaorang sampai around 8.00 a.m sebab takut lambat-lambat nanti takde parking.

dapat la goodie bag consist of tumbler sunway dengan casing handphone bagi tak masuk air (?)
masuk dalam, rupe-rupenya pukul 10 baru bukak..dem..dekat 2 jam jugak dok sesaja..

sebelum masuk berjimba, makanan pun diedarkan..peh..mmg tak organize langsung pengagihan makanan.
kitaorang pun makan dulu untuk mendapatkan tenaga (sbb tak sempat nak breakfast pagi tadi )

tetiba jadi staff sunway la kan
ramai kannnn?

untuk kami bertiga, this is our fisrt time at sunway lagoon so, ikut je la sign board
mula-mula nampak rumah hantu, ape lagi try la sepam. memang la takut gak tapi bila pikir-pikir balik,
bila lagi nak try..
yang lawak, masa sampai kita punya turn untuk masuk ada macam briefing la, tetibe je keluar la hantu sergah kitaorang, habis berterabur orang lari keluar *hehehe* tapi aku,zu,ngan farhana macho..rilex je

masuk dalam tu, suasana agak seram la, aku pegang zu kuat gila rasanye,terkejut gak la bila zombi keluar dari merata celah.
tapi aku ta tahan masa kat satu kawasan yang kitaorang kena berbaris dlm satu barisan, Farhana pegang orang depan dia kuat gila lepas tu jalan sambil tunduk..memang lawak.

dah puas menjerit-jerit macam orang gila, sebab terkejut dengan pocong,pontianak,zombi bagai, masa nampak sign "keluar" tu..legaaa rasanya,
tapi just about to step out,ada la sekor lagi zombi sergah, maka keluar dengan tak machonye (huru hara).

Lepas dah letih menjerit-jerit, meneruskan aktiviti nak main roller coaster, tapi under maintenance pulak.
so kami pun naik la wagon la, apebenda ntah lagi yang ala-ala budak 7 tahun punya mainan. bosan ok..

bosan naik mende ni

sunway lagoon-pandangan atas
lepas dah bosan main mainan budak-budak, kami pergi ke tempat mainan yang lebih extreme, pirate ship & tomahawk, memanglah menakutkan tengok pirate ship tu. last-last farhana naik pirate ship, aku ngan zu naik tomahawk. feeling dia macam 1/2 of my life is gone, pening kepala aku.
lepas pening-pening, kami layan wildlife park, seronok, tenang sikit la lepas huru hara kat extreme park tadi.
ada banyak jugak binatang-binatang kat sini ada ostrich (tapi aku tak nampak pun), Sun Bear, pelbagai jenis monyet, panther,kancil,arnab, tupai-tupai dari seluruh dunia, ular, kancil, rusa dan lain-lain, paling terbaik ada skunk yang bau dia memang boleh muntah. (1st time aku bau skunk, sbb dia bukak bahagian atas kandang)



aku sangat suka wildlife pak dia
aww...cute..landak kot
sun bear
around pukul 3.00 camtu kami gerak keluar untuk solat dan lepak-lepak kat sunway pyramid
layan jugak la sunway lagoon ni, so kalo rasa nak pergi tunggu siap renovation okeh :-)
thanks kepada penaja yang bawak aku ngan Farhan kat sini.


sebab aku pemalas, aku satukan entry yang berlaku pada hari berbeze heheehe,
Opis aku buat farewell party untuk 5 orang bekas staff, venue dia dekat Toowamba Steakhouse, Jalan Genting Klang.
restoren ni tak besar sangat, tapi menu dia western food halal then ada pilihan banyak jenis daging,ada grass feed, ada grain feed ada wagyu dan lain-lain
harga pun agak reasonable, untuk 17 orang makan lebih kurang RM 550 ++..menu kami hari tu macam-macam, ada makan fish & chips, salmon steak,mixed griss, lamb chop,chicken chop, rib eye steak. tapi aku amik gambar makanan aku je lah kan.

aku order lunch set chicken chop, come with soup of the day dengan ice lemon tea.

cream of vegetable?
chicken chop ajee, mash potatoes dia sangat sedap
sesi gambarajah
sedapp...InsyaAllah will come again

dzuli

7 comments:

  1. sun bear tu comel.. cam najah...

    ReplyDelete
  2. err..
    yang pakai kopiah tuh macam kenallll aje?
    sapa nama dia eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak coco, kitaorang panggil dia wakdin.
      sedara mara eh?

      Delete
  3. bukan sedara mara...
    mcm ex-opismate akak dulu
    nama..dah lupa, (teruk memori akak)
    dulu akak kije kat klcc projeks...kot la dia dari sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. err..pakcik ni JKR...nanti I tanya dia kot2 memang dia penah keja kat projek KLCC tu :-)

      Delete
  4. sah la
    bukan opismate akak
    hahahahah
    muka sama tuh...

    ReplyDelete