Thursday, November 22, 2012

taman botani-the big picture


sebenarnya Taman Botani Putrajaya ni telah lama wujud dan aku pun menyedari kewujudannya
tapi baru last week terasa nak explore apa yang ada kat situ :-)
aku assume taman biasa la untuk jogging ataupun cycling
rupe-rupenya..wahhh 
best, cume ada some part yang tak maintain (pusat interaktif & sebijik building bercirikan timur tengah)
hopefully Putrajaya Holdings akan buat sesuatulah..
sayang, development juta-juta tapi tak jaga elok-elok

Taman Botani Putrajaya

sampai je, hujan lebat. terpaksa berteduh bawah pondok

building ni lah, cantik tapi macam kurang terjaga sikit

floating walkway kot?? dekat dengan Putrajaya Seafood yang aku rasa dah tak beroperasi

canopy walkway..aku sangat suka canopy walkway walaupun takla sepanjang/setinggi dekat Sg.Sedim

Feeling kat china?? (abaikan white balance yang tak balance tu)

aku suka tempat ni, masa ni siap ada orang amik gambo kawin kat sini

ntahlah apekebenda ni

ni kalau kayuh beskal best ni

mengah gak la naik tangga ni

maka, aku rasa maybe aku akan ripit berkali-kali tempat ni :-)
naik beskal ke, jogging-jogging ke kannnn..tapi luas sangat, boleh sesat jugak la dalam tu
so, sesapa nak beriadah secara FOC dihujung minggu bolelah datang.
ikut je signboard, gerenti sampai


dzuli

2 comments:

  1. Suka hati je, restoran tu beroperasi lagi dan dia bukak pada waktu lunch hour dan dinner sahaja,

    ReplyDelete