Sunday, February 19, 2012

a bond that still strong

Location: Hometown Kopitian, The Curve
credit to Galaxy S2 kamal yang canggih
tahun 2012..hmm almost 6 tahun aku berkawan dengan mereka-mereka ni
despite ada yang 2-3 kali bertukar tempat keja,
dah kawin..
dah ada awek..
dah ada 500++ friends dalam FB
tapi, once in a while mesti kami hangout sama-sama jugak.

so, semalam
even hujan agak lebat
LDP jem agak teruk,
The Curve pon ramai orang
depan Sunway Giza tu (tak tau nama jalan) pun jem jugak
kami bertemu untuk partyyyyy ehh silap..lepak je

pukul 5 baru cukup korum
ala, aku, Zu, Pn Ros (da jadi puan uolls, fresh lagi..)and Kamal
Lin tak dapat join (lain kali ye mummy to-be)
semayang Asar kejap,
lepas tu lepak kat hometown kopitiam (favourite place aku ngan zu)

terima kasih Puan Ros atas tajaan makanan2  ini
3 layer tea, coffee shake,milo dinosor, air kamal sampai lambat..
biasa la..baru 4 orang, meriahuools dia macam 8 orang, kalau 8 orang, tak tau la cmne..
gossip, future paln,gossip, projek, politik, pehh
cukup cerita kedai kopi.

tapi, situasi paling tak bole blah masa nak pilih menu :

Zu: Dzuli, nyonya laksa ni sedap tak?
Aku: Ntah
Kamal: kalau nak makan laksa tu, baik kita lepak cafe penang depan tu

Zu: dzuli, otak-otak ni ada seafood tak
aku: takde
Kamal: kalau nak makan otak-otak, baik makan kat kedai biasa yang jual sebakul tu

Zu: Assam laksa ni sedap tak 
kak Ida: zu, jangan cakap kuat-kuat, kang kamal bangkang lagi ape yang ko nak makan.

so guys..after going through a long and tired week (overload work) this is a remedy..:-)

love uolls..

dzuli

Saturday, February 11, 2012

there's hello and goodbye

orang yang diraikan= yang posing maut tu


standard la kan kat mana-mana kite pergi, mesti ada hello and goodbye.
8 bulan yang lepas, aku ucapkan hello kepada senior aku ni
so, semlam it is a time for his goodbye
actually he pursuing his career to the next level.

frankly speaking, I respect him the most.
he is not the nicest superior i've ever met
but he thought me a lot of thing
from 0 in highway engineering and maintenance
until now (even i'm not so "terrer" yet hehe)

wish him the best in his career..
bye bye AhmadNoor..maybe we'll see him again (sebab dia masih dalam highway industry hahahaha)


Published with Blogger-droid v2.0.4






Tuesday, February 7, 2012

lunch dalam taman-The Garden

one weekend ngan housemate aku
sebab lepas ni dia dah nak pindah,(she's pursuing her study in PhD)
so, kami pon plan girls day out, book tiket wayang kat alamanda (tempat hangout rutin)
tgk cerita the mysterious island,
the movie start at 5.30, we arrived there around 3.00, so we decided to have our lunch at The Garden restaurant.
it is a lovely restaurant with a very beautiful decoration and interior.
memang macam lunch dalam taman

semua gambar menggunakan kamera handphone 5 MP.

sangat lovely

lemon hazelnut

melayu sungguh-nasi jugak hehe

earl grey (tea set) + lemon tea (lovely glass)

the price is quite reasonable for a wonderful dining experience.

dzuli

Monday, February 6, 2012

Colmar Tropicale, Bukit Tinggi-Short & Fun

last saturday, sebab rakyat Malaysia dapat cuti 4 hari
so, aku ngan kawan aku (zu la, sape lagi) nak pegi perancis
tiba-tiba, alamak ticket flight abis pulak  #dialogberangankaya #tipu
so, kami pon pegi ke Tropicale Colmar, Bukit Tinggi - A French Theme resort.
it is a free and easy ride, lebih kurang 45 minit dari Damansara, kecuali jem sikit dekat batu caves.

sampai sana, kena bayar entrance fee RM 12, then misi mencari tandas..
then misi photographing..yeayyyy..well it is a photograher heaven though.
banyak jugak le photography group outing,ada yg dari Filipina yo.

we arrive at france
arrived at france-berangan lagi
from the tower
from the tower
boleh bagi makan kat swan 4 ekor dalam tasik tu


actually, mana ada ape2 sangat kat sini, banyak cafe-cafe yang harganya lebih mahal dari starbucks for a cup of coffee, banyak hotel-hotel. tu je, nothing much activity other than photographing. tapi ada la rabbit park la, japanese garden la, tempat untu extreme sport macam paintball, flying fox,wall climbing. that why
aku tengok banyak datang sini in grouping for company events camtu.


but the weather is nice on that day, memang feeling highland, cold and windy.
then dah abis shooting kat situ, kami gerak pegi japanese garden
naik bungee yang disediakan, it is a natural rollercoaster
peh, curam gila, 70 degree ada kot.

sampai kat sana, kena menapak lagi dengan kecuraman yang sama nak sampai ke japanese garden tu.
stamina yang mantap amatlah berharga ketika ini hehe..

kecuraman yang extreme

tapi, bila sampai kat atas tu, terus rasa pendakian itu berbaloi-baloi.
sangat mendamaikan, landscape yang cantik, ikan koi bersaiz mega. rumah tradisional jepun..
mm..thumbs up

the landscape is superbbbb
pendakian yang berbaloi-baloi

waiting house-japanese garden
boleh masuk lepak dalam waiting house tu.
after photographing macam gila and pekena aiskrim solero lime, kami pun balik.
mula-mula macam nak lepak dekat kafe kat situ, the pkir balik, kami sangat lapar nasik, baik kitaorang turun bawah, makan kat genting sempah. lagi berbaloi-baloi.

kitaorang arrive KL dalam pukul 4.00 p.m and kami sempat lagi pegi lepak the curve.
try cupcake chic. boleh google cupcake chic tu. cupcake dia quite nice, not to sweet sbb frosting dia dah sweet (takde gambar). but the iced cappuchino..hmmm sedap lagi yang 3 in 1 hahaha.

this short trip was quite fun. thanks tu zuraida and myvi lagi best dia.
sampai jugak aku kat Tropicale colmar ni.
untuk bonus..
-
-
-
-
beg banyak, posing bajet...:-)
thanks to seorang brader yang snap pic ni.
dzuli

Saturday, February 4, 2012

teaser....lagi



Percutian ringkas kali ini dibawakan oleh myvi lagi best, zuraida ismail dan dijayakan oleh highway MTD prime.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Thursday, February 2, 2012

cantik tak?

somehow, i feel happy about it..:-)

Ni gambar separuh bahagian meja opis aku.
At least 9 jam sehari aku lepak sini.
Since assistant manager aku retired, pehhh bole tahan banyak la keja.
Handle maintenance team 100% is no joke
So, rajin2 la bekerja. InsyaAllah....
selain tempat mencari rezeki, ia juga tempat mencari ilmu..
aku ni jenis pelupa sikit...kadang-kadang kena ingatkan diri sendiri...

Published with Blogger-droid v2.0.4