Wednesday, January 2, 2013

kerja 2013

1st day working on 2013 (or 1st working day on 2013?)
my english is worst (kata seorang ex- superior aku tahun lepas or tahun sebelumnya)
feduli ape aku, worst-worst pun A memanjang le dari sekolah sampai Uni (riak)

hari ni:

  1. pukul 6.30 traffic dah build up kat highway-highway yang aku terpaksa lalu utk pegi opis. maklumla semua azam baru spt "taknak dah sampai opis lambat", "nak bawak bekal je sepanjang tahun ni, jimat sebab nak kawin" dan lain-lain. Takpe, kita tunggu 2-3 minggu lagi.
  2. apekehal ntah,satu sistem yang dibangunkan oleh organisasi untuk update cuti,update prestasi dan lain-lain tu masih belum berfungsi. rasanya dekat 2 bulan dan dia masih sengal ubi
  3. Printer pun tak boleh guna, server down ke ape ke ntah. eh, dah 2013 pun masih ada istilah server down ke? 
  4. daya imajinasi masih lemah, tak dapat nak imajin gambar 5R ngan 6R tu beso mana, so, tersalah print gambo kawin kak cik..kah kah kah..I photostat kaler je boleh? A3.
  5. baru lepas buat budjet utk trip, walaupun negara asia tenggara je, tapi makan beso jugak ek. ingat ala-ala kadar jah.
  6. tengah struggle lagi guna auto cadd 2008, belum lagi 2012, kang ada plak orang datang bagitau "autocadd 2008 is so yesterday"
karutan pertama 2013. sekiang




dzuli

8 comments:

  1. Happy 2013 !
    takmo berkongsikan plan ke nak kembara ke negara Asia Tenggara yang mana satu tu. Ke nak 'biarlah rahsia' dulu hehehe ...

    ReplyDelete
  2. baru masuk tahun baru dah macam2 hal kan... done follow u dear - Noob

    ReplyDelete
  3. Happy New Year! Hope it's not too late!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sure its still early haha..happy new year too...

      Delete
  4. sy dulu pun pernah kene blame sbb english worst..tp skrg org tu dh xde...huhu...kene buang sbb kes scandal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke..pandai ke tak pandai english ke, yang penting nak belajar kan?
      lagi satu benda2 lain pun kena la pandai jugak hehehe:-P

      Delete