Monday, February 25, 2013

migrate ke iceland

semalam sembang-sembang ngan adik aku
indek negara paling aman :

1) New Zealand
2) Iceland
-
-
-
-
18) Malaysia

*correct me if i'm wrong*

semalam jugak

1) Ada sorang driver wanita *cough* yang acah-acah nak langgar kereta aku, sebab aku termakan jalan dia & aku buat sign "sorry" tak tau la kalau dia tak perasan.
She's a woman and I believe middle age a.k.a makcik sebab bawak grand livina.

2) 2 orang wanita *cough* bergaduh mulut, menggunakan bahasa kesat between each other a.k.a "cursing" depan bijik mata aku. nasib baik tak bertumbuk guling-guling...

betul ke kita kat no 18?

aku harap, aku tak perlu jadi mana-mana watak antagonis dalam situasi diatas, salah silap di jalanraya tu biasalah, unless jalan tu kita punya, orang lain tak boleh lalu. Marah kat driver lain pun biasa lah, at least cakap *$^%*&*^%^**##@ dalam keta kita sudeyhhh. tak yah buat-buat nak langgar, terlanggar sungguh karang, rugi je kena p balai polis bagai.


new zealand no 1, maybe terlampau aman kot :-)
so, I pilih Iceland lah....sejuk, takyah naik kereta, naik beruang kutub je.


dzuli

4 comments:

  1. Betul ke yang ke 18..JM pun tak ada info berkenaan perkara ni..Korea list yang ke berapa eh..sbb suka sgt dengan budaya org Korea ni..polite sgt termasuk driver bas..jejak kaki je kat LCCT, naik bas utk balik salak tggi..sekali driver bas mcm hampeh..sakit hati tull...New Zealand paling aman..nk migrate ke New Zealand lah..hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak salah, pernah baca dulu..
      tapi percaya tak yang kita rakyat malaysia pun rasa kurang selamat di negara sendiri kan?
      customer service tayah cakap la..tipikal sangat kan?..ada certain company je yang betul2 bagus
      try riki NZ dulu camne..hehehe

      Delete
  2. weiiii.. iceland mana ada beruang kutub...
    yg ade berung kutub tu greenland...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i bwk la dr antartika, my pet
      elleh, umah yu pun bole ada beruang kutub

      Delete