Thursday, March 14, 2013

seriuskah saya?


diskusi yang mengambil masa beberapa minit
emel yang dijawab dalam masa beberapa minit
keputusannya :
"oklah, saya book pakej untuk 3 orang ye"
amboih2
kira tabung sikit...okeh ada sisa-sisa
hasil berhenti tengok wayang ,window shopping,minum starbucks & bawak packed breakfast sekali sekala juga tak dinner diluar (kecuali weekend/special occasion/malas cam lipas)
(tips berjimat ni sikit2 aku ikut dari blog lavenderbackpacker)
pinjam tagline janggeltrekker "bertabahlah demi keriangan berganda"
lagipun sekarang skill dapur aku dah enhance, setakat spaghetti, mihun goreng,sandwich sedap,nasi ayam,menu-menu kedai siam tuh aku dah boleh buat *bongga*


tapi
aku tak pandai berenang, kadang-kadang mabuk laut
T_T
cuba jelah dulu
hasil blogwalking, ramai mencadangkan perhentian kecil
so, setelah survey, pakej dari sea life services ni nampak ok (ok bagi aku ialah murah, aku kan cheapskate)
lagi satu chalet yg dia provide mendapat review yg baik dari trip advisor




insyaAllah..

*sewa underwater camera mahal, so nak beli lomo underwater saja*

dzuli

2 comments:

  1. Pegi je lah sbb dh book kan kekadang best gak g island ni, jm pun dh sampai sana cuma x thn sunburn

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.nak try sekali island yg saya pnh pergi just langkawi ngan penang je haha

      Delete