Wednesday, March 27, 2013

surabaya-jogjakarta

Alhamdulillah, aku telah selamat pulang dari 6 hari percutian merentas provinsi jawa tengah (surabaya-jogja)
it was a breathtaking experience.

macam tak percaya aku dapat tengok sunrise kat Bromo, menjejakkan kaki dekat salah satu wonders of the world, candi Borobudur & Prambanan dan merasai sendiri kemeriahan Lesehan Malioboro.

walaupun banyak drama-drama sepanjang perjalanan, kami enjoy sahaja.
akibat perjimbaan yang extreme, aku demam sebaik sahaja naik flight dari Adi Sujipto airport sampai KL haha. nasib baik cuti hari ni.

kami juga seperti orang malaysia lain, berbuih-buih mulut apabila shopping dekat malioboro sebab batik & t-shirt yang banyak choice & harga yang reasonable

experience ini akan aku detailkan lagi nanti. InsyaAllah

sunrise yang super indah, subhanallah

bromo lagi

borobudur

kawah sikidang

candi Prambanan


dzuli

4 comments:

  1. Patutlah lama menyepi rupanya pegi bercuti :-)

    Ok2 update cepat tau JM nk baca heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..tulah..insyaAllah akan diupdate utk kenangan..:-)

      Delete
  2. Abis lar. Mesti berapa part entry Indo nie nanti. Finally ya! Settle gak 6 days journey tue. Share nnt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6 hari..ntah2 10 part hahaha, sebab I malas nak buat entry panjang2..
      tu la syukur dapat balik in one piece, sbb masa I pergi banyak sangat tanah runtuh..

      Delete