Tuesday, April 9, 2013

Bromo & Surabaya from my cheap lense :-P

Assalamualaikum

aku dah malas nak menulis
lepak sikijap
ini gambar-gambar dari seorang bukan photographer pun
ada setengah mungkin di"snap" oleh kawan aku

morning people. rakyat jelata yang gigih bangun pukul 3.00 a.m
my travel partner. thanks girls sebab menjayakan trip ini
penduduk tempatan suka selubung dengan kain batik/pelikat
Pakcik jual T-shirt..T_T
taik kuda @ horse shit
empunyanya kuda. kata mereka, kalau Bromo ditutup sbb aktiviti vulkanik, mereka tiada pekerjaan
jeep yang bertuah kerana bawak kami
makcik jual jajan di kaki gunung (credit to:zuraida, dia yang snap)
angkotan@minibus??
Grand City Plaza, Surabaya. agak lengang walaupun malam minggu
banyak chain kedai ni kat Indo. macam 7-E kalau kat Malaysia takpun 99 Mart
Macet. Klau tak salah ada lebih dari 16 jenis mixed traffic di Indo
diorang rajin buat graffitti kat kedai,bangunan,dinding kosong
Live Band kat Stasiun Gubeng, siap ada pesanan macam peringatan untuk penumpang. Suara sedap gak

last but not least aku sharekan satu quote 
credit :FB R.A.W


saya budak baru belajar travel kekdahnya :-)

dzuli

4 comments:

  1. Omg, i think i need to share the quote. Bagus sangat! I do agreed with what he said. Once you travel, you will see your country differently and appreciate it more.

    ReplyDelete
  2. i pun suka dengan quote tu.. InsyaAllah ada kesempatan, I wan't to see more :-)

    ReplyDelete
  3. Jm musykil sekejap di kawasan pasir berbisik tu mesti x ada tndas kan, kt mana penjaga kuda tu buang air dan solat pastu nk mkn lagik n nk bg kuda tu mkn lagik

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasir berbisik takde kuda, dia dekat dah dgn kawah bromo. kat situ semua ada. solat tak perlu kot sebab around 9.00 saya tgk semua dah nak balik

      Delete