Thursday, June 13, 2013

TYPOFEST

Jika anada menghantar laporan (even laporan tak formal) kepada boss anda sila pastikan tiada pesta typo dalam laporan anda. you look ridiculous. umur dah tua, kata pengalaman 4 tahun sana sini.
grammatical error pun bersepah.
  • perkara jadi pekara
  • pembentangan jadi perbentangan
  • semasa jadi sesama


malu tahu...malu..aku malu pada semua, meja, pen,kertas

my boss say" now, I can see something in you"
aku lupa nak cakap "boss, sometimes I have dyslexia" or sebenarnya
"boss, I buat report tu setengah jam sebelum due date"


dzuli

2 comments:

  1. aha...kadang2 tersalah typo jugk..sbb tu lepas je taip..ulang baa dan semak :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni report biasa2, buat cincai2..
      sekali rupanya orang boleh judge kita through that kan..hehe

      Delete